Bianca Ghelber și Mihaela Melinte, premiate de Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

Atleta Bianca Florentina Ghelber a fost premiată vineri de Arhiepiscopul Romanului și Bacăului pentru performanța obținută recent la Campionatele Europene de Atletism de la Munchen.

Sportiva, originară din Roman, a obținut aurul la proba de aruncare cu ciocanul, la Campionatele Europene de Atletism de la Munchen, în urma unei aruncări de 72,72 metri.

Bianca Ghelber a primit din partea IPS Ioachim Ordinul Melchisedec, clasa întâi, în semn de prețuire pentru efortul depus în promovarea valorilor sportive naționale, dar și religioase, mărturisind credința sa în ajutorul lui Dumnezeu cu prilejul întrecerilor sportive.

Totodată, antrenoarea sportivei romașcane, multipla campioană europeană și mondială Mihaela Melinte, și ea originară din Eparhia Romanului și Bacăului, a fost felicitată de IPS Ioachim atât pentru performanțele obținute de-a lungul carierei sale sportive, cât și pentru implicarea deosebită în formarea tinerei generații de sportivi. Cu acest prilej, antrenoarei i s-au oferit o Diplomă de Excelență și Medalia Jubiliară 600 de ani de la atestarea documentară a Episcopiei Romanului.

IPS Ioachim i-a spus Biancăi Ghelber că ea este un model pentru tineri și i-a amintit că orice performanță este câștigată cu ajutorul lui Dumnezeu.

„Niciun bine nu ne aparține nouă, ci orice bine și împlinire a noastră aparțin lui Dumnezeu. Atunci când omul ajunge la o limită peste care nu poate să treacă, intervine ajutorul lui Dumnezeu”, a precizat ierarhul.

La rândul său, sportiva romașcană a mulțumit IPS Ioachim pentru medalie, mărturisindu-și emoțiile trăite cu prilejul acestei întâlniri: „Vă mulțumesc din inimă pentru acest dar minunat. Ne bucurăm că facem parte din Eparhia Romanului și Bacăului. Astăzi am trăit emoții deosebite”.

Arhiepiscopul Ioachim a premiat-o și anul trecut pe Bianca Ghelber, în urma performanței obținute la Jocurile Olimpice.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente