Bianca Ghelber, premiată de Arhiepiscopia Romanului pentru performanța de la JO 2020

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a organizat luni o ceremonie de premiere pentru Bianca Florentina Ghelber, atleta originară din Roman care a reprezentat România la Jocurile Olimpice 2020 și a obținut locul 6 mondial la aruncarea ciocanului.

Arhiepiscopul Ioachim i-a oferit sportivei Diploma de Excelență însoțită de Medalia Jubiliară „600 de ani de la atestarea documentară a Episcopiei Romanului”.

Premierea a fost făcută în semn de prețuire și recunoștință pentru performanțele sale sportive, remarcându-se în mod special la JO de la Tokio 2020, aceasta fiind, prin performanțele obținute, o ambasadoare a sportului românesc, a valorilor cultural-spirituale ale României, spre dobândirea binelui personal și slava lui Dumnezeu, notează Arhiepiscopia Romanului.

„Astăzi am fost copleșită de emoțiile trăite cu ocazia ceremoniei organizate de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului împreună cu Fundația Melchisedec. Aș dori sa transmit mulțumiri sincere pentru o asemenea apreciere, prietenie și credință, pentru dragoste și sprijin!”, a scris pe Facebook la puțin timp după ceremonie Bianca Ghelber.

Bianca Florentina Ghelber este triplă campioană mondială de junioare, între 2005 și 2007, și dublă campioană europeană de junioare în 2007 și 2008. Recordul ei personal a fost de 73,52 de metri, realizat în iulie 2010 în București. În 2011 a obținut la Campionatele Europene de tineret (U23) medalia de aur și la Campionatul Mondial locul 6 fiind numită de Federația Română de Atletism cea mai bună atletă a anului. În 2012 a fost declarată cetățean de onoare al municipiului Roman.

În anul 2021, Bianca Ghelber s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo unde a obținut locul 6 cu o aruncare de 74,18 de metri, stabilind un nou record personal.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…