Basilica Travel: Care au fost cele mai populare pelerinaje în 2018

Într-o lume în care călătoriile reprezintă o modalitate de relaxare, românii nu au uitat de „călătoriile sfinte”, pelerinajele care poartă în ele „căutarea sfinţeniei şi fiorul rugăciunii”.

Astfel, în urma undei discuţii cu Ecaterina Vîrgolici, director promovare Basilica Travel, am identificat cele mai populare destinaţii duhovniceşti pentru români pe parcursul anului 2018.

Pe plan extern, cele mai căutate pelerinaje au avut ca destinaţie Israelul, Palestina, Iordania, Peninsula Sinai, Turcia şi Grecia.

Locul Schimbării la Faţă a Domnului, Cana Galileii, Muntele Taborului, Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt au reprezentat obiectivele duhovnicești care au urcat Israelul pe primul loc în preferinţele românilor.

Biserica Sfântului Mormânt. Foto credit: Ioan Bușagă/ZL

De asemenea, evlavia faţă de unii sfinţi precum Ioan Iacob Hozevitul, Nectarie, Efrem cel Nou sau Ioan Rusul i-a făcut pe români să meargă în pelerinaj la mănăstirile în care se află moaştele acestor sfinţi, călcând astfel pe urmele celor care s-au nevoit pentru Hristos.

În România, mănăstirile din nordul Moldovei, Bucovina şi Maramureş au reprezentat destinaţiile favorite pentru românii iubitori de credinţă şi istorie.

Mănăstirea Săpânța Peri. Foto credit: ZL

Mănăstirile Voroneţ, Secu, Sihăstria, Putna, Bârsana, Săpânţa-Peri, sunt doar câteva dintre aşezămintele monahale reprezentative pentru ţara noastră care oferă tuturor pelerinilor momente de linişte şi rugăciune.

Pentru mai multe informații legate de pelerinaje puteți accesa site-ul Basilica Travel.

Foto credit: Basilica Travel

Comentarii Facebook


Știri recente