Basilica.ro, la radio: „Binele de știut este un bine mobilizator”

Cu ocazia aniversării de 13 ani, Basilica.ro s-a auzit miercuri la radio. Directorul Agenției de știri Basilica, Aurelian-Nicolae Iftimiu, a fost invitatul Părintelui Teodor Gradinaciuc la emisiunea „Viaţa Cetăţii” a Radio Trinitas.

„Binele de ştiut”, motto-ul agenţiei, a fost subiectul central al discuţiei.

Acest slogan a plecat de la ideea de a promova orientarea Bisericii spre filantropie, spre partea socială, a explicat Directorul Basilica.ro. Iar articularea expresiei uzuale „bine de știut” atrage atenția că publicăm nu doar știri care trec, ci informații la care vei dori să revii ulterior.

„Binele de știut nu este doar o știre pe care o citești astăzi și nu mai revii asupra ei. Dimpotrivă, vrem să fie o știre asupra căreia cititorii noștri și fiecare persoană de bună-voință din societate poate reveni pentru a imita faptele cele bune”.

„Este un bine mobilizator. Nu este ceva inert și doar de pus într-o enciclopedie, într-o colecție de informații”.

O altă temă adusă în discuție a fost activitatea Basilica.ro din timpul pandemiei. S-a remarcat o dublare a indicilor de audiență.

„În acea perioadă s-a pus accentul pe evidențierea selectivă, uneori am făcut mici articole-cluster cu informații din mai multe eparhii pentru a acoperi cât mai succint și cât mai coerent activitățile sociale, implicarea Bisericii pentru cei în suferință. Accentul principal a fost de a-i sprijini pe oameni”.

„Era nevoie tot mai mare de un cuvânt ziditor, de o mângâiere, o consolare. Ceea ce am încercat și noi să facem. Am depus eforturi în acest sens prin diferite cuvinte ale ierarhilor, ale sfinților, promovându-le cât mai mult pe site și pe rețelele de socializare”.

„Cred cu tărie că cei care au primit ajutorul Bisericii, prin voluntari, prin preoți, au simțit și curajul membrilor Bisericii pentru că au înfruntat pandemia, infectarea. Și-au pus inclusiv sănătatea personală în joc și au făcut acest lucru din dragoste pentru aproapele și dragoste de Dumnezeu, dintr-o convingere fermă că numai făcând bine își îndeplinesc menirea de om”, a spus Aurelian-Nicolae Iftimiu.

Ascultă emisiunea integral:

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente