Basarabeni și nord-bucovineni din Italia au serbat Nașterea Domnului la parohia română din Orviento

Preasfințitul Părinte Atanasie a oficiat vineri Sfânta Liturghie de praznicul Nașterii Domnului, potrivit calendarului nerevizuit, pentru credincioșii vorbitori de limbă română din Basarabia și Bucovina de nord, la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Orviento.

Comunitatea parohială „Sfântul Nicolae” din Orviento este una dintre cele 28 de parohii implicate în „Misiunea Sfântul Ierarh Nicolae”, destinată pastorației credincioșilor vorbitori de limbă română din Basarabia și Bucovina de Nord, care locuiesc pe teritoriul Italiei.

În cuvântul rostit la final, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a subliniat motivul pentru care Fiul lui Dumnezeu trebuia să se nască.

„Dumnezeu Se înomenește, în firea noastră, tocmai ca omul să se îndumnezeiască, să-și îndrepte firea sa cea căzută. Noi toți suntem chemați să răspundem la acest act de iubire tot prin iubire, prin pregătirea inimii noastre spre a se face iesle în care să se nască Fiul lui Dumnezeu”.

„Fiecare suntem chemați să ne reorientăm viața spre Cel care ne-o va schimba cu adevărat și care va asuma toate păcatele voastre, va birui moartea și va învia, ca să se deschidă, astfel, calea spre Împărăția Cerurilor”, a adăugat Preasfințitul Părinte în încheiere.

La final, părintele paroh Pavel Hîlcu i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Atanasie pentru toată grija arătată comunității parohiale din Orviento.

„Misiunea Sfântul Ierarh Nicolae” își propune integrarea basarabenilor și nord-bucovinenilor de origine română de pe teritoriul Italiei în comunitățile parohiale ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente