Bălți: Una dintre cele două eleve cu 10 la Bacalaureat este bursiera episcopiei

Episcopia de Bălți și Consulatul General al României la Bălți le-a premiat miercuri pe cele două eleve din municipiu care au obținut la examenele de Bacalaureat media 10: Tatiana Sviriniuc de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” şi Magdalena Popa de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”.

Tatiana Sviriniuc a fost pe parcursul anului școlar 2020-2021 bursiera Episcopiei de Bălţi. Ea a primit timp de 10 luni de bursa „Mitropolit Visarion Puiu” în valoare de 850 lei moldovenești (aproximativ 200 RON).

„Deși m-am gândit la faptul că ar fi minunat să am acest rezultat frumos, nu m-am concentrat exclusiv pe acesta. Pentru mine a contat faptul ca eu să utilizez la maximum ceea ce cunosc și să exprim ceea ce eu în realitate reprezint. Recunosc, pentru mine a fost o surpriză, pentru că, până la urmă, nu mă vedeam cu acest rezultat. Însă, dacă muncești sistematic, asta nu e o surpriză, ci o consecință firească”, a declarat într-un interviu Tatiana Sviriniuc.

Premierea elevelor a avut loc miercuri la sediul Consulatului General al României din Bălţi, iniţiativa aparținând Excelenţei Sale Petrişor-Ionel Dumitrescu.

Consulul Petrişor-Ionel Dumitrescu a înmânat celor două tinere diplome de excelenţă şi câte o ie, iar PS Antonie câte o bursă „Mitropolit Visarion Puiu” în valoare de 850 lei, o Carte de „Învăţătură de Credinţă Creştină Ortodoxă” şi o „Carte de rugăciuni”.

Tatiana Sviriniuc (stânga) şi Magdalena Popa (dreapta). Sursă foto: Episcopia de Bălți / Facebook

Ambele eleve de 10 din Bălți vor să studieze medicina. Ele au fost premiate și de Președinta Republicii Moldova. Maia Sandu le-a acordat diplome de onoare tuturor celor 105 elevi care au obținut la Bacalaureat o medie de la 9,6 până la 10.

Sursă foto: Episcopia de Bălți / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente