Bacău: Părintele Nicolae Tănase a îndemnat la susţinerea dreptului la viaţă

Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului a fost joi invitatul Bisericii Sfântul Gheorghe din Bacău. Părintele i-a îndemnat pe participanţii la conferinţa susţinută să protejeze dreptul la viaţă al copiilor.

Părintele Nicolae Tănase, președintele Asociației Pro-Vita Valea Plopului, a împărtășit celor prezenți din experiența sa în calitate de preot, dar și de sprijinitor a sute de copii și bătrâni, notează site-ul oficial al Eparhiei Romanului şi Bacăului.

Părintele a tras un semnal de alarmă cu privire la rata scăzută a natalității și la numărul foarte mare de avorturi, prezentând statistici  cutremurătoare.

„În România, la momentul actual se fac în medie patru sute de avorturi pe zi. Patru sute de copii sunt omorâți zilnic, iar rata natalităţii este de 1,5. Mult mai puțin decât ar fi necesar ca să supraviețuim ca națiune”, a spus Părintele Tănase.

Părintele Nicolae i-a îndemnat pe cei prezenți să devină purtători de cuvânt ai vieții, să susțină dreptul copiilor la viață şi să vină în sprijinul femeilor aflate în criză de sarcină.

„Mergeți acasă și spuneți copiilor, nepoților, vecinilor că dreptul internațional, drepturile omului vorbesc despre dreptul la viață, dar nu despre un așa zis drept la avort. Oamenii aleg să nu dea naștere la prunci din comoditate, în diverse conjuncturi, nu din cauza unei situații financiare precare”, a mai explicat protectorul copiilor de la Valea Plopului.

Cei care nu au copii îi pot ajuta pe cei care au. „Dacă mergeți acasă și dați ajutor vecinei sau propriului copil care are un copil mic, o încurajați să mai facă încă unul. Fiecare să facă ce poate și ne va fi tuturor mai bine”, a încurajat Părintele Nicolae Tănase.

După prima parte a conferinței, Corala preoților din Protopopiatul Bacău a interpretat câteva piese specifice perioadei Triodului.

Participanţii au avut posibilitatea în a doua parte să afle răspunsuri la întrebările adresate Părintelui.

La iniţiativa Părintelui paroh Gheorghe Chirică  de la Biserica Sfântul Gheorghe din Bacău s-a organizat o colectă constând în alimente de bază neperisabile, haine, jucării și bani care au fost dăruite copiilor și bătrânilor de la Valea Plopului.

Pentru a susţine dreptul la viaţă al copiilor, sâmbătă va avea loc Marşul pentru viaţă 2018 în peste 300 de oraşe din România şi Republica Moldova.

Foto Credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente