Avem 5 ani pe social media | Cinci motive ca să ne urmărești și unul ca să nu o faci

În data de 20 octombrie 2015 Agenția de știri Basilica intra pe Facebook, Twitter și Instagram. Târziu, da. Dar ne-am revanșat din mers.

Avem zeci de motive să te invităm în comunitatea Basilica.ro. Am ales doar cinci, care sperăm să fie de ajuns. Dacă nu ești convins, scrie-ne. Oriunde.

1. Altfel de știri

Agenția de știri a Patriarhiei Române și-a asumat ca motto transmiterea „Binelui de știut”. Ne-am ales ce e mai greu, dar merită. Se spune că știrea pozitivă nu are succes. Noi credem că are efect.

24/7 suntem aici să completăm peisajul mediatic cu activitatea de multe ori ignorată a Bisericii, să oferim exemple de bună practică, inițiativele filantropice, faptele bune care se petrec la nivel de eparhii, atât în țară, cât și în străinătate. Căutăm binele relevant, apoi îl punem în fața tuturor ca să devină contagios.

Știrea pozitivă e constructivă. „Basilica” noastră crește de la zi la zi. Pe Facebook am pus 90.000 de cărămizi una peste alta, pe Instagram, aproape 20.000, iar pe Twitter 2.000.

2. Suntem la zi

Dacă ne urmărești, ești mereu la curent cu viața Bisericii. Adăugăm noutăților vechile învățături actuale. Lucrăm sub ocrotirea Apostolilor. Știai că Evangheliile sunt de fapt „cele mai vechi şi mai citite reportaje ale umanităţii”? (Răzvan Bucuroiu).

Punem totul pe ecrane într-un mod profesionist, spun specialiștii. Am fost dați ca exemplu la facultățile de jurnalism din București și Iași, dar și la SNSPA și ASE. Unele lucrări de cercetare fac studii de caz pe activitatea Basilica.ro.

3. Te informezi de la sursă

Suntem citați adesea de presa națională și internațională. Dacă ne urmărești, ai acces la informații veridice, direct de la sursă. Noi ținem legătura cu toate centrele eparhiale din țară și din diaspora, transmitem evenimentele Bisericii în timp ce se desfășoară.

4. Nu doar știri religioase

Cine spune că scriem doar despre Biserică? Ai văzut secțiunile de pe site Mediu, Cultural, Societate? Suntem atenți la tot ce ar putea să te intereseze. De asta, la ce transmitem noi sunt atenți academicieni, scriitori, dar și mulți jurnaliști, ambasadori, politicieni. Vă vedem și vă mulțumim!

5. Nu doar știri

Mulți dintre urmăritorii noștri nu sunt atât de interesați de fluxul zilnic de informații, ci mai mult de frumusețea Ortodoxiei, de învățături, de sfaturi. Mai ales pentru ei, pregătim mereu „Săptămâna în imagini”, diverse fotoreportaje, infografice, dar și concursuri, discuții, provocări, socializare. Suntem o comunitate activă, foarte unită, deși ne aflăm la distanță, mai ales în vremurile actuale.

Nu ne urmări pe social media!

Noi ne facem datoria și te deranjăm mereu cu tot ce înseamnă „Bine de știut”, dar trebuie să ne ignori în anumite momente. La biserică și la rugăciune închide telefonul. Nu abuza de social media nici în restul timpului.

Jean-Claude Larchet spune că abuzul de noile media conduce la solicitare, pierderea energiei și ocuparea invazivă a timpului, la imposibilitatea menținerii păcii interne și a stării de vigilență necesare rugăciunii.


„Deconectați-vă de la noile media pentru a vă reconecta cu Dumnezeu și aproapele”.
Jean Claude Larchet

„Astăzi, mai mult ca niciodată, este necesară conștientizarea faptului că rețelele de socializare consumă cea mai de preț resursă a vieții – timpul – care este darul lui Dumnezeu pentru mântuirea oamenilor, adică pentru dobândirea vieţii veşnice”.
Patriarhul Daniel


Dacă ți-ai propus să „postești” de social media o perioadă, ne poți urmări liniștit pe site ori pe aplicație. Sau abonează-te la newsletter.

Vă mulțumim că ne urmăriți!


Pe aceeași temă:


Sursă foto: Diario Marca

Comentarii Facebook


Știri recente