Australia: Arhiepiscopul grec, apel la rugăciune și acțiune. Aprecieri pentru pompieri

Arhiepiscopul grec al Australiei a lansat sâmbătă, 4 ianuarie 2020, un apel referitor la incendiile dezastruoase care au ucis cel puțin 20 de persoane și au distrus mii de hectare de teren, pomi fructiferi, podgorii, afaceri locale, animale sălbatice nevinovate și mii de case.

„Arhiepiscopia Australiei suferă profund cu durerea și suferința tuturor celor afectați. Cu toate acestea, știm că nu sunt suficiente cuvintele blânde și sensibile”, a transmis Arhiepiscopul Macarie.

„Este timpul ca aceste cuvinte să se transforme în acțiune. Este momentul să transformăm învățătura creștină în dragoste și caritate practică și organizată pentru semeni”.

Ierarhul grec a îndemnat pe toți oamenii care doresc și pot „greci și non-greci, ortodocși și non-ortodocși, creștini și necreștini, credincioși și necredincioși, tineri și bătrâni, chiar și copii mici și studenți” să participe la colectele organizate.

„Îndemnăm părintește pe tot poporul nostru să nu-și piardă speranța în Dumnezeu. Dragostea lui Dumnezeu va fi cu siguranță mai puternică decât această tragedie și decât suferința prin care trecem”.

Arhiepiscopul Macarie. Foto credit: Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a Australiei

În comunicatul de presă transmis, Arhiepiscopia greacă îi felicită pe pompierii voluntari care au petrecut ore și zile în șir pentru a salva vieți omenești și locuințe sau bunuri.

„Sunt admirabile sacrificiul curajos și bravul lor altruism”, a spus IPS Macarie.


Situaţia este din ce în ce mai critică în Australia, unde vântul devine principala problemă care pune dificultăţi majore intervenţiei pompierilor şi ar putea duce la noi focare. Între timp, trei incendii s-au combinat şi au format unul singur, mai mare decât Manhattan, pe o suprafață de 6.000 de hectare,  informează Digi24 care citează CNN.

Foto credit:  Saeed Khan / AFP 

Comentarii Facebook


Știri recente