Au început înscrierile pentru examenul de capacitate preoţească – Arhiepiscopia Bucureştilor

Arhiepiscopia Bucureștilor organizează în ziua de marți, 06 septembrie 2016, examenul de capacitate preoțească, sesiunea septembrie 2016. Înscrierea candidaţilor se face la Secretariatul eparhial, în perioada 02 – 30 august 2016, informează Cristinel Rusu de la Sectorul învățământ și activități cu tineretul – Arhiepiscopia Bucureştilor.

Proba scrisă a Examenului de capacitate preoţească va avea loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Bucureşti (FTOUB), începând cu ora 09.00, iar proba orală va începe în aceeaşi zi, după afişarea rezultatelor de la proba scrisă. În săptămâna precedentă examenului propriu-zis, la Seminarul Teologic Ortodox Nifon Mitropolitul din Bucureşti, se va susţine testul psihologic.

La acest examen se pot înscrie doar licenţiaţii în teologie, Secţia Teologie Pastorală, fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Bucureştilor, care îndeplinesc condițiile canonice, statutare și regulamentare bisericești în vederea hirotoniei.

Condițiile pentru înscrierea la acest examen, actele necesare întocmirii dosarului de înscriere, precum și tematica examenului se pot afla de la Secretariatul Arhiepiscopiei Bucureştilor, fiind afișate și la avizierul Centrului eparhial.

Examenul este valabil doi ani de zile pentru cei care obţin medii peste nota 9 sau un an de zile pentru cei care obţin medii sub această notă.

Examen de Capacitate preoţească în Arhiepiscopia Bucureştilor – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente