Au fost aleşi noi membri în Adunarea Eparhială

În Arhiepiscopia Bucurestilor au avut loc joi alegerile pentru noi membri ai Adunării Eparhiale. Scrutinul a fost organizat în zece circumscripţii electorale. Pentru un mandat de patru ani în fiecare circumscripţie au fost aleşi câte un cleric şi doi mireni.

20 de mireni şi 10 clerici au fost aleşi să reprezinte circumscripţiile din Arhiepiscopia Bucureştilor în Adunarea Eparhială. În fiecare centru lucrările s-au desfăşurat pe două etape.

În prima etapă a fost desemnat reprezentantul pentru Colegiul preoţesc, iar în a doua etapă au fost aleşi mirenii. Pentru fiecare centru a fost desemnat un preşedinte care să conducă lucrările.

„În cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureştilor au fost desemnate 10 centre pentru cele 10 circumscripţii electorale bisericeşti, cuprinzând din punct de vedere jurisdicţional una sau două protoierii pentru ca toţi membrii, clericii şi mirenii, să fie reprezentaţi corespunzător în Adunarea Eparhială”.

„Adunările s-au desfăşurat separat pentru clerici şi mireni pentru ca fiecare să-şi păstreze identitatea sa în modul de alegere a celor care îi vor reprezenta pe un mandat de patru ani, 2018-2022, în cadrul Adunării Eparhiale”, a declarat pentru Trinitas Tv Pr. Aurel Mihai, Vicar eparhial.

Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Aceasta este formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni.

Foto Credit: ZL

Comentarii Facebook


Știri recente