Atelierul regional Valoare și simbol

Consilierii sectoarelor culturale, dar și cei responsabili de patrimoniul bisericesc din Patriarhia Română participă, zilele acestea, în Capitală, la atelierul regional „Valoare și simbol – conservarea, restaurarea și promovarea patrimoniului religios”. Întâlnirea se desfășoară la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” și se înscrie în Proiectul „FORTE – formare trainică pentru parteneriat social”, informează TRINITAS TV.

„În general atunci când vorbim de patrimoniu cultural bisericesc facem o oarecare distincție din lipsă de cunoaștere și nu înțelegem că patrimoniul bisericesc din România este cea mai importantă componentă a patrimoniului național”, a subliniat Pr. Cons. Dorel Nicolae Moțoc, managerul Proiectului FORTE.

Au fost discutate reglementări și metodologii privind Comisia de pictură bisericească, privind metodele de atestare și recunoaștere pentru pictorii bisericești, dar și metodele de lucru pentru șantierele de restaurare și conservare.

Atelierul regional „Valoare și simbol – conservarea, restaurarea și promovarea patrimoniului religios” a fost al V-lea organizat în cadrul Proiectului FORTE.

FOTO: ZIARUL LUMINA

Comentarii Facebook


Știri recente