Atelierul regional Educație incluzivă pentru toți

Consilierii pentru învățământ și activități cu tineretul, inspectorii de resort, dar și directorii de seminarii și licee teologice din Patriarhia Română participă zilele acestea, în Capitală, la atelierul regional „Educație incluzivă pentru toți”, organizat în cadrul Proiectului „FORTE – formare trainică pentru parteneriat social”. Lucrările se desfășoară la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae”.

„Legătura dintre proiectul FORTE și părinții consilieri și directorii de școli teologice din Patriarhia Română este una foarte firească întrucât așa cum numim incluziune socială sau prevenirea excluziunii sociale are mai multe capitole. Unul dintre capitole ale acestui domeniu se referă la accesul la educație și la prevenirea abandonului școlar, dar și la educația și formarea continuă. Așadar trei componente fundamentale ale conceptului de incluziune socială”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Dorel Moțoc, managerul Proiectului „FORTE”.

S-a discutat și despre rolul sectorului de învățământ și activități cu tineretul în receptarea și aplicarea hotărârilor Sfântului Sinod în cuprinsul eparhiilor și au fost abordate și aspecte privind învățământul teologic universitar și perspectiva catehezei parohiale în contextul actual.

„Scopul întâlnirii este acela de a discuta despre viitorul învățământului teologic în Patriarhia Română”, a subliniat pr. Cons. Constantin Pătuleanu, Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, arătând că funcția învățământului teologic pentru Biserica Ortodoxă Română este vitală în ceea ce privește procesul de misiune.

Au fost prezentate totodată și proiectele implementate de Biroul de catehizare a tineretului.

Următorul atelier regional se va desfășura după Duminica Tomei și va reuni consilierii culturali din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente