Ateliere de creație la Biserica „Sfântul Antonie” din Viena

În decursul lunii decembrie 2016, la biserica ortodoxă română Sfântul Antonie cel Mare din Viena, au fost organizate mai multe ateliere de creație și recreație pentru copii. Atelierele care au avut ca scop dezvoltarea îndemânării artistice, au fost coordonate de preoteasa Patricia, soția preotului Ioan Moga și arhitecta Delia Buta.

Au fost confecționate podoabe, felicitări și jucării pentru Crăciun. Obiectele vor fi puse în vânzare în cadrul unui Târg de Crăciun, care va avea loc duminică, 18 decembrie, iar fondurile strânse vor fi donate pentru pictura Bisericii.

Atelierele au fost și un bun prilej de povestit, de ascultat colinde, de împărtășit gânduri frumoase și de întărit comuniunea între generații – asemenea șezătorilor de odinioară.

***

Biserica a fost construită în stil neo-romanic în perioada 1887-1893. Biserica a intrat în proprietatea Bisericii Ortodoxe Romane în vara anul 2014, printr-un act de vânzare-cumpărare, ea devenind al treilea loc de închinare pentru românii ortodocși din Viena. Ocrotitorii bisericii sunt Sfântul Antonie cel Mare și Sfântul Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. Parohul Bisericii este Pr. Dr. Nicolae Dura.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente