Atelier pentru beneficiarii Așezământului Sfântul Meletie din Alba Iulia

Beneficiarii Așezământului social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia au participat marți, 2 iulie, la un atelier de creație hand-made unde au învățat tehnici de decorare și de pictură care îi vor ajuta să realizeze diverse obiecte decorative în cadrul activităților de ergoterapie, conform unui comunicat al Biroului de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Persoanele cu handicap au decorat obiecte cu materiale neconvenționale și au învățat cum să recondiționeze obiecte uzate. Obiectele realizate vor fi prezentate în cadrul unor expoziții sau la evenimente organizate în comunitate. „În cadrul activităților de ergoterapie pe care le desfășurăm pentru beneficiarii noștri, se pune accentul pe reeducarea gestualității, a îndemânării, dezvoltarea expresivității și a deprinderilor practice și artistice, persoanele cu handicap reușind astfel să se readapteze la efort și să revină la o activitate profesională cu efect de resocializare”, a precizat Marcela Ionele, coordonatorul Așezământului „Sfântul Meletie”.

Atelierul de hand-made a fost organizat în colaborare cu Crinela Cârlogea de la Art Deco din Alba Iulia în cadrul Campaniei „Zilele Filantropiei”, derulată de Arhiepiscopia Alba Iuliei și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în perioada 10 iunie – 10 iulie 2013. Așezământul „Sfântul Meletie” funcționează în cadrul Asociației Filantropia Alba Iulia, în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială Alba Iulia și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, având ca scop creșterea șanselor de integrare socială și profesională a persoanelor cu handicap.

Comentarii Facebook


Știri recente