Atelier de public speaking la Catedrala din Onești. „Este cel mai potrivit loc”

Sub forma unei școli de vară gratuite, Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” – Onești a organizat săptămâna trecută un atelier de public speaking intitulat „Libertatea Creatoare a Cuvântului”. 

Au participat 30 de tineri cu vârste între 14 și 20 de ani, care au învățat noțiuni și tehnici ale comunicării eficiente de la trei traineri profesioniști, informează Doxologia.

Atelierul s-a desfărșurat în perioada 07-10 iulie.

În prima zi Mihaela Crețu, doctor în Psihologie, trainer și fondator „Pro-Training Solutions”. Atelierele din ziua a doua au avut în prim plan jocuri și tehnici de vorbire în public și de gestionare a emoțiilor. Invitații din cea de-a treia zi au fost Bogdan-Alexandru Plăcintă- trainer și public speaker, de profesie senior cabin crew și reprezentant medical, alături de Tudorel-Constantin Rusu – jurnalist și foto-jurnalist cu o experiență de peste 10 ani, doctorand în domeniul Științele Comunicării.

În ultima zi a „Școlii de vară din Catedrală”, 10 iulie, participanții și-au exersat abilitățile dobândite. Fiecare a alcătuit câte o prezentare pe care a susținut-o în fața publicului.

„Este cel mai potrivit loc”

Clericii catedralei mărturisesc că au dorit ca în cadrul Școlii de vară din acest an să vină cu o provocare de actualitate, interesantă și cu perspective de dezvoltare personală pentru patcipanți.

„De ce un atelier de public speaking? Chiar în prezentarea trainerului Mihaela Crețu, am înțeles că 70% din persoanele care se angajează în zilele de astăzi sunt nevoite, într-un fel sau altul, să aibă abilități de vorbire în public”, a explicat părintele paroh Justinian Alupei.

Tema evenimentului, „Libertatea Creatoare a Cuvântului”, face referire la primele cuvinte din Evanghelia după Ioan: „La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul”

„Noi, în biserică, prezentăm cuvântul lui Dumnezeu și am considerat că, în acest spațiu sacru, în care lumea vine cu inima deschisă ca să primească cuvântul lui Dumnezeu, este cel mai potrivit loc ca să defășurăm acest atelier, iar tinerii participanți să primească cuvântul în locul unde Cuvântul se coboară și binecuvintează și sfințește pe cei ce-L iubesc pe El”, a mai spus părintele paroh.

Sursă foto: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente