Atelier de pictură în Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Jibou

În perioada 11-14 august, în cadrul „Școlii de vară” organizate de Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Jibou are loc, în Amfiteatrul Grădinii Botanice „Vasile Fati”, atelierul de pictură pe sticlă a icoanelor, la care participă 40 de elevi din ciclul primar.

Aflat la a II-a ediție, acest atelier de creație, rod al parteneriatului realizat între Parohia Adormirea Maicii Domnului din Jibou, Grădina Botanică „Vasile Fati” și Asociația Filantropia Porolissum, propune micilor creștini activități prin care se urmărește implicarea acestora în actul de creație artistică, dezvoltarea creativității, a imaginației, a simțului estetic, dar și exersarea sensibilității duhovnicești care conferă icoanei dincolo de valoarea estetică sau istorică și o valoare spirituală, accesibilă prin credință.

„Acest curs, pe lângă deprinderea unor abilități practice legate de înțelegerea tehnicii de pictură pe sticlă, de copiere a desenului, urmărește, așadar, parcurgerea tuturor etapelor practice, întregite de cunoștințele teoretice ale tehnicii de pictare a unei icoane pe sticlă, precum și de înțelegere a icoanei ca o prezență tainică a lui Dumnezeu„, după cum ne-a transmis pr. Claudiu Nechita, Consilier Social al Episcopiei Sălajului.

Acțiunea se bucură din plin de aportul consistent al cadrelor didactice: Elena Fati, Anamaria Pășcuțe, Flavia Petriș, Alina Blaj , de ajutorul susținut al preotului paroh Claudiu Nechita, de la Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Jibou, precum și de cel al unor oameni cu inima mare și cu credință lucrătoare care se îngrijesc ca cei prezenți să aibă parte și de o gustare, fapt ce conduce la o dezvoltare armonioasă a relațiilor interumane în comunitate. Rezultatul ostenelilor micilor creștini va avea parte de o expoziție în aer liber, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente