Atelier de mărțișoare în cadrul școlii parohiale din Valdemoro

Școala Parohială „Sfinții Mărturisitori” din localitatea Valdemoro, Protopopiatul Madrid, și-a început activitatea în luna ianuarie a acestui an, cu binecuvântarea Preasfințitului Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei si Portugaliei, după cum ne-a precizat Cosmina Popovici de la Episcopia Spaniei și Portugaliei.

Cursurile sunt gratuite și au loc în fiecare sâmbătă, de la ora 10.30, în spațiile adiacente locașului de cult situat în C. Marte nr. 76, cartier Reston, Valdemoro.

Structurată pe două categorii de vârstă, școala parohială beneficiază de sprijinul a patru voluntari inimoși, fiind frecventată săptămânal de un număr de aproximativ 20 de copii și tineri. Aici se predau noțiuni de cateheză creștin-ortodoxă, Geografia și Istoria României, Limba și Literatura Română. Periodic au loc proiecții video, jocuri și competiții sportive, manifestări artistice, recitaluri de poezie etc.

Din dorința de a perpetua chiar și departe de casă unele dintre frumoasele obiceiuri românești, copiii care frecventează cursurile Școlii Parohiale „Sfinții Mărturisitori” din Valdemoro, secondați de câteva mămici harnice, au început încă de la finele lunii februarie să confecționeze mărțișoare, la fel ca și în anul care a trecut. Acestea au fost împărțite tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente la Sfânta Liturghie duminică, 3 martie a.c., când s-a citit pericopa evanghelică a Fiului Risipitor.

După un cuvânt introductiv legat de simbolistica mărțișorului, rostit de părintele paroh Dorin Cătălin Sas, copiii au prins la reverul hainei mamelor participante mărțișoarele realizate în cadrul atelierului școlii săptămânale, ca dar de suflet din partea celor mai mici membri ai comunității parohiale.

La eveniment a participat și președintele Asociației Românilor din Comunitatea de Madrid, doamna Paula Mircea.

Duminică, 10 martie, va avea loc un recital muzical – poetic pregătit cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Mamei.

De asemenea, un grup de trei tineri va reprezenta luna viitoare Parohia „Sfinții Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea” din Valdemoro la cea de-a III-a ediție a Concursului de cultură generală „Cunoaște România”, adresat copiilor români rezidenți în Spania cu vârste cuprinse între 8-12 ani, organizat de Ambasada României la Madrid.

Comentarii Facebook


Știri recente