Atelier de lucru pentru preoții de caritate din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Preoții misionari de caritate s-au întrunit, în urmă cu două zile, la Penitenciarul-Spital Târgu Ocna. După Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu au avut loc discuții legate de programele sociale ce ar putea fi implementate în spitale, penitenciare sau unități militare, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a organizat joi, 7 martie 2013, un atelier de lucru cu preoții de caritate de pe cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului. Întâlnirea a avut loc la Penitenciarul-Spital Târgu Ocna, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Un sobor de 15 preoți a săvârșit de dimineață Sfânta Liturghie în biserica unității. În continuare, au fost oficiate Agheazma mică și Taina Sfântului Maslu, iar la final, 30 de deținuți au primit câte un dar. „O parte din membrii echipei-nucleu care lucrează la strategia de dezvoltare a serviciilor sociale din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului au prezentat etapele, activitățile, direcțiile strategice și obiectivele operaționale care au fost cristalizate de echipa-nucleu. De asemenea, s-a prezentat activitatea social-filantropică din eparhia noastră, iar spre final preoții au avut posibilitatea să vorbească de problemele și nevoile sociale cu care se confruntă în unitățile în care activează. Am luat la cunoștință problemele legate de filantropie, dar și eventuale programe sociale pe care am putea să le implementăm în penitenciare și mai ales în spitale”, a spus pr. Eugen-Ciprian Ciuche, consilier la Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În timpul dezbaterii, doi preoți de caritate, slujitori la Unitatea de Aviație din Bacău, respectiv la Unitatea Militară de Pompieri din Moinești, și-au exprimat dorința de a implementa un program „școală după școală” în unitățile în care activează. În cadrul întâlnirii s-a cerut părerea preoților referitor la cum ar putea să contribuie Centrul eparhial Roman la o mai bună desfășurare a activităților pe care le derulează în unitățile unde slujesc. S-a pus în discuție posibilitatea încheierii unui parteneriat în comun pentru numeroase programe filantropice. Preoții misionari de caritate au fost invitați să participe la cursurile proiectului FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social, oferite prin Centrul de Excelență în Dezvoltarea Resurselor Umane – CEDRU – Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente