Atelier de lucru FORTE la Așezământul Lacu Sărat, Brăila

Cu binecuvântarea ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 9 aprilie 2013, a fost organizat in cadrul asezământului socio-medical „Sf. M.Mc. Pantelimon” Lacul Sarat, atelierul de lucru în cadrul proiectului Forte-Formare trainică pentru parteneriat social.

La această întâlnire extinsă au participat reprezentanții delegați ai Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Federației Filantropia precum și din partea instituțiilor partenere din cele două județe, Galați și Brăila, care fac parte din Pactele Regionale pentru ocupare și incluziune socială Sud -Est, dintre care: Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Consiliul Local, Inspectoratul Școlar județea, AJOFM, Penitenciarul Galați, Universitatea Dunărea de Jos, și Agenția pentru dezvoltare Regională Sud Est.

Au fost abordate subiecte de interes comun, cu primire la modalitățile de implicare prin crearea de noi parteneriate pe cele trei segmente: educațional și activități cu tineretul, cultural-patrimonial și social, după cum ne-a trimis dl. Costiuc Petrică de la Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Proiectul FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social este cofinanțat din Fondul Social European prin POSDRU 93/3.3/S/62277 și este implementat de Federația Filantropia în parteneriat cu Patriarhia Română, Instituto de Formation Integral (IFI) și SC Global Commercium Development S.R.L. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea capacității organizaționale a Administrației Patriarhale și a 9 eparhii pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel național.

Comentarii Facebook


Știri recente