Atelier de încondeiere a ouălor, la Erbiceni

Școala Generală Erbiceni din județul Iași, în colaborare cu Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița din județul Suceava, și cu parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Erbiceni, Protopopiatul Hârlău, organizează, în perioada 1-3 aprilie 2013, atelierul „Sărbătoarea Paștilor, tradiție și culoare”, informează „Ziarul Lumina”. Obiectivele proiectului sunt: valorificarea tradițiilor și obiceiurilor pascale păstrate în comunitățile rurale din Moldova, dezvoltarea abilităților de cooperare și comunicare deschisă a elevilor și valorificarea talentelor de care dispun școlarii.

„Prin acest parteneriat dorim cultivarea obiceiurilor prilejuite de sărbătorile pascale sub forma unui atelier-expoziție de încondeiere a ouălor. Partenerii noștri din Moldovița au explicat copiilor de la Erbiceni pașii care se fac pentru încondeierea ouălor. Această tradiție este mult mai dezvoltată în Bucovina, mai ales că Liceul Tehnologic din Moldovița a participat de-a lungul anilor la diferite concursuri și expoziții naționale și internaționale de ouă încondeiate”, a spus pr. Constantin Voina, parohul de la Erbiceni.

Ieri după-amiază, tinerii din Moldovița au mers în pelerinaj la Catedrala mitropolitană din Iași, unde s-au închinat moaștelor Sfintei Parascheva. Pelerinajul a mai cuprins vizitarea mănăstirilor reprezentative ale Iașului. Astăzi, în cadrul festivității de premiere vor fi expuse ouăle încondeiate de școlarii de la Erbiceni, dar și cele aduse de liceenii de la Moldovița.

„Parohia noastră va oferi daruri simbolice partenerilor de la Moldovița pentru a-și aminti de satul Erbiceni. Parteneriatul va continua în vara acestui an când copiii noștri vor merge pentru câteva zile la Moldovița”, a adăugat pr. paroh Constantin Voina.

Comentarii Facebook


Știri recente