Atelier de încondeiat ouă la Centrul social de zi din cadrul Parohiei Brâncuşi, Bucureşti

Copiii de la Centrul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din cadrul Parohiei Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ioan Rusul – Brâncuși au participat joi, 21 aprilie 2016, la un atelier de încondeiat și colorat ouă prin tehnica decupaje (tehnica șervețelului). Alături de copii s-a aflat părintele paroh Costel Burlacu, Protoiereul Protoieriei Sector 6 Capitală, educatoarele din cadrul centrului, precum şi Tamara Grigore, asistentul social din cadrul Protoieriei.

Atelierul intitulat „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” s-a desfăşurat în cadrul instituţiei de învăţământ ocrotită de Sfinţii Împăraţi.

 „Parohia Brâncuşi organizează periodic astfel de activităţi deosebit de interesante pentru cei mici, un exemplu în acest sens fiind şi atelierul de pictură iconografică pe sticlă. Totodată, pe lângă activităţile practice, copii se împărtăşesc cu Trupul și Sângele Domnului în fiecare zi de sărbătoare din cursul săptămânii, dar și duminica când vin împreună cu părinţii lor la sfintele slujbe. Astfel, atât prin aceste ateliere cât şi prin activităţile duhovniceşti, aceşti copii îşi dezvoltă şi anumite aptitudini practice şi învaţă faptul că Biserica este şi o şcoală a rugăciunii”, a spus părintele Costel Burlacu.

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul „Săptămânii altfel!”

 „Copiii s-au bucurat foarte mult de această acțiune, deoarece este a 4-a zi din cadrul „Săptămânii altfel!” în care au avut diferite activități. Luni, 18 aprilie 2016, aceștia au vizitat Conacul «Golescu Grant» din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, unde au avut parte de activități sportive recreative. Marți, 19 aprilie, copiii au vizitat Ferma «Cocoșu Roșu», unde și-au adus aminte de tot ce au învățat la grădiniță despre fermă, legume, fructe și animale; s-au jucat, s-au plimbat cu căruța și au văzut în muzeul fermei traiul tipic al țăranului român. Miercuri, 20 aprilie au vizitat «Fabrica de ciocolată 7Days», unde au văzut întreg procesul de transformare a aluatului în croissante și prăjituri. Activităţile nu se opresc aici deoarece vineri, 22 aprilie 2016, la centrul social de zi al parohiei noastre vor avea loc activități recreative, face-painting, jocuri cu premii și surprize”, a precizat Călin Irinel din cadrul Departamentului de tineret al Parohiei Brâncuşi.

Toate aceste activități au avut loc cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Protoieriei Sector 6 Capitală și a Parohiei Acoperământul Maicii Domnului si Sfântul Ioan Rusul – Brâncuși, cu ajutorul părintelui paroh Costel Burlacu, protoiereu al Protoieriei Sector 6 Capitală.

Centrul social de zi Sf. Împărați Constantin și Elena

Construcţia centrului a început în octombrie 2011, iar în noiembrie 2012, aşezământul şi-a deschis porţile pentru micii beneficiari din cartierul ANL Brâncuşi. Centrul a fost sfinţit la sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, în anul 2013, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Centrul cuprinde 5 săli de curs, un centru medical, o bibliotecă, bucătărie, spații de joacă în curte și dotarea necesară pentru desfășurarea activităților specifice pentru un număr de 50 de copii cu vârste între 3 și 7 ani.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…