Atelier de creație pentru copii în preajma Sfintelor Paști

La Catedrala istorică din Caransebeș a fost organizat duminică, 17 aprilie 2016, un atelier de creație pentru copiii și tinerii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. În preajma sărbătorilor Sfintelor Paști profesori voluntari de la instituțiile de învățământ din cadrul parohiei au confecționat împreună cu elevii, ornamente specifice perioadei, precum și felicitări pe care le vor împărți celor dragi, a precizat Diac. Pavel Canea.

„Mi-a făcut mare plăcere să abordez aceste teme de activități practice mai ales în acest spațiu, care cred eu că este unul foarte potrivit, biserica oferind o stare de liniște și de respect și atunci am reușit să lucrăm foarte bine cu copiii aici. Tehnica de origami pe care am abordat-o astăzi este un concept pe care îl acceptă și copiii la fel ca și profesorii, în sensul că se obțin anumite forme care îi pasionează și pe mai departe le putem oferii ocuparea timpului liber, perfecționându-se în arta de lucru cu hârtia”, a arătat doamna Doina Dragalina. profesor de educație tehnologică, Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga” din Caransebeș.

atelier creatie2

Copiii care și-au arătat abilitățile în tehnica origami au fost elevi de clasele I-IX, cei mai mici punând în aplicare tot ceea ce au fost învățați să facă de către cadrele didactice, iar cei mai mari le-au oferit o mână de ajutor.

„Liniștea pe care am avut-o lucrând cu copiii în sfântul locaș nu am avut-o niciodată și eu cred că așa le oferim o alternativă pentru a nu fi numai cu o tabletă în mână sau pe calculator. A-i ține pe copii într-un astfel de mediu este mai mult decât înălțător și cu sufletele copiilor trebuie făcute activități mult mai multe în acest cadru. Totodată cu ocazia acestor întâlniri ei au posibilitatea să comunice unul cu celălalt și să-și dezvolte abilitățile practice”, a adăugat doamna profesor Doina.

Și în zilele următoare până la Praznicul Învierii Domnului Iisus Hristos va mai fi organizată o întâlnire de acest gen, copiii pe lângă obiectele confecționate în cadrul atelierului de creație vor pregăti și un miniconcert de pricesne pascale pe care îl vor prezenta în fața credincioșilor, luni, în cea de-a doua zi de sărbătoare a Sfintelor Paști.

Comentarii Facebook


Știri recente

Cuvântul Patriarhului Daniel la resfinţirea Paraclisului istoric de la Mănăstirea Antim (Text integral)

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit miercuri un cuvânt la resfințirea paraclisului istoric al Mănăstirii Antim din Capitală. Text integral: Resfințirea unui laborator al învierii spirituale Cu deosebită bucurie duhovnicească, participăm astăzi la sărbătoarea Sfântului…