Atac la Biserică printr-o dezinformare tendențioasă

În legătură cu reportajul intitulat „Biserică de un milion de euro sfințită la Ghimbav”, prin care s-a încercat o dezinformare și manipulare a opiniei publice de către postul Realitatea TV, Arhiepiscopia Sibiului face următoarele precizări:

1. Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Ghimbav, jud. Brașov, a fost edificată aproape în exclusivitate din donațiile credincioșilor parohiei și printr-un sprijin din partea Primăriei, provenit din impozitele cetățenilor orașului, care sunt ortodocși în proporție de 89,13 %, conform ultimului recensământ al populației (2011).

Tabla care acoperă locașul de cult a fost procurată din Ucraina, fiind tablă cromată, nu din inox și nicidecum poleită cu aur. Valoarea întregului edificiu a fost tendențios și neprofesional supraestimată de realizatorii reportajului.

2. Donațiile ale tuturor credincioșilor și a tuturor binefăcătorilor dovedesc credința, dragostea jertfelnică și încrederea lor neclintită în Biserica strămoșească.

3. Biserica a fost construită într-un nou cartier de locuințe, răspunzând nevoilor spirituale și sociale ale credincioșilor. Informația potrivit căreia „în oraș nu există creșă, grădiniță, policlinică și nici cămin de bătrâni” este, iarăși, ireală și tendențioasă. Lângă locașul de cult, parohia ortodoxă are în construcție un așezământ social, în care vor putea servi zilnic o masă caldă 35 de oameni săraci. De asemenea, lângă biserică, în toamna acestui an vor fi inaugurate: o grădiniță cu program prelungit, un corp de școală cu șase clase, precum și o sală de sport, iar în oraș funcționează un dispensar cu cinci medici, care deservește nevoile populației.

Instituțiile media ar trebui, în primul rând, să ia în considerare valoarea spirituală a locașului bisericesc de a crea comuniune între oameni, care este cu mult mai mare decât valoarea materială a construcției, exagerat estimată în reportaj.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sibiului

Comentarii Facebook


Știri recente