Asociația Vasiliada, 12 ani de fapte bune

Asociația Vasiliada împlinește astăzi, 14 iunie 2013, 12 ani de activitate social – filantropică în beneficiul persoanelor aflate în dificultate, din Oltenia.

După cum a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei, în cei 12 ani de activitate, Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei, a devenit una dintre cele mai reprezentative organizații nonguvernamentale cu caracter social din Sud Vestul României, care își desfășoară activitatea în județele Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. De 12 ani, oferă servicii sociale acreditate unor numeroase grupuri țintă precum: copii cu risc de abandon, tineri postinstituționalizați, copii și tineri de etnie romă, tineri cu dizabilități, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, șomeri sau persoane inactive pe piața muncii. În ultimul an de activitate, misiunea socială a Asociației Vasiliada s-a concentrat în jurul celor 10 așezăminte sociale, în cadrul cărora furnizează 14 servicii sociale acreditate conform legislației în vigoare. Numărul total al beneficiarilor care s-au aflat în grija Asociației Vasiliada în anul 2012 este de 3.445 de persoane. Acestea au primit ajutor prin cei 39 de angajați pe termen lung, specialiști care lucrează în proiectele asociației: asistenți sociali, psihologi, pedagogi, instructori educative, dar și de la cei 73 de voluntari care s-au implicat în susținerea proiectelor sociale.

IPS Irineu: „Mulțumim lui Dumnezeu pentru grija ce ne-o poartă”

La ceas aniversar, Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolitul Olteniei și Președintele de Onoare al Asociației Vasiliada, ne-a vorbit despre rolul acesteia în peisajul filantropic al Bisericii, subliniind importanța activităților sociale și educaționale pentru persoanele aflate in dificultate: „Încă de la întemeierea ei, Asociația Vasiliada și-a propus să îi ajute pe cei săraci, pe cei necăjiți, care nu au posibilitate să continue studiile, pentru că Asociația Vasiliada se adresează atât celor care nu au posibilități materiale, cât și celor care doresc să realizeze ceva în viață din punct de vedere profesional. Părintele consilier Adrian Stănulică împreună cu cei care slujesc în această asociație se străduiesc să scrie proiecte și să îi atragă pe toți cei care au posibilități și doresc ajutorarea semenilor aflați în suferință. În această perioadă, de 12 ani, ne-am bucurat de foarte multe realizări. La împlinirea a 12 ani de activitate, mulțumim lui Dumnezeu pentru grija pe care ne-o poartă și ajutorul pe care ni-l dă întotdeauna, Sfântului Vasile cel Mare, protectorul Asociației Vasiliadei, și tuturor celor care ne ajută: credincioși, parteneri si voluntari”, a precizat Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Excelența Sa Emma Nicholson, Membru de Onoare

Despre activitatea Asociației Vasiliada, Excelența Sa a afirmat: ” Am vizitat centrul de zi pentru copii și centrul pentru persoane fără adăpost înființate de Asociația Vasiliada și am fost extrem de impresionată. În vremuri atât de dificile, astfel de proiecte sunt necesare nu doar în România, dar și dincolo de granițele ei, în alte țări. Vasiliada a generat o insula de excelență și profesionalism în munca filantropică coroborând resurse locale si creând solidaritate între membri diferiți ai comunității. Este un privilegiu pentru mine să fiu unul dintre susținătorii lor”

Paula Seling, alături de proiectele Asociației Vasiliada

Un alt Membru de Onoare, care sprijină permanent Asociația Vasiliada încă din anul 2005 este Paula Selling, care mărturisește: „Am descoperit, la Asociația Vasiliada, niște oameni ca îngerii… Dorința lor de a face lucruri bune, implicarea, iubirea, frumusețea sufletelor lor te fac să îți dorești să-i întâlnești cât mai des, să lucrezi cu și alături de ei, să înveți de la ei ce înseamnă să fii suflet mare. Îmi face o deosebită plăcere sa fac parte din „familia” lor cu care, de câțiva ani încoace, am strâns fonduri pentru cei aflați în nevoie, în cadrul spectacolelor ColinDAR pe care Asociația Vasiliada le organizează în preajma sărbătorilor. Sunt fericită că pot să le fiu alături și pot să vă spun că activitatea lor este o rază de lumină într-o lume care are atâta nevoie de ea. Toata dragostea și aprecierea!”, a afirmat Paula Seling.

Comentarii Facebook


Știri recente