Asociația Tineretul Ortodox Român are o nouă filială la Bucecea

Prin grija părintelui protosinghel Nicodim Petre, coordonatorul Departamentului Tineret și misiune în universități din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, și a părintelui Ioan Cojocariu, a avut loc joi, 7 august 2014, în ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, ședința de constituire a filialei Asociației Tineretul Ortodox Român (ATOR) – Bucecea, informează „Ziarul Lumina”.

Întâlnirea a avut loc la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”- Bucecea, unde au participat peste 40 de tineri. ATOR Bucecea îi va avea ocrotitori spirituali pe Sf. Cuv. Teodora de la Sihla și pe Sf. Cuv. Parascheva de la Iași.

Pe lângă reprezentanții ATOR Iași și ATOR Botoșani, au mai fost prezenți pr. Vasile Cojocariu și pr. Marian Precob, părinții parohi ai celor doua biserici din orașul Bucecea, primarul Țâmpău Andron, viceprimarul Gheorghiu Angel, prof. Huțu Dănut, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Botoșani, și prof. Setnic Carolina, directorul Liceului Tehnologic Bucecea. Invitatul surpriză al acestei întâlniri a fost părintele Ciprian Strâmbu, președinte al ATOR filiala Zoițani, care nu a venit singur, ci însoțit de patru tineri.

Programul acestei întâlniri a început cu slujba de binecuvântare a tinerilor, apoi cu un film de prezentare a ATOR Bucecea. A urmat cuvântul de bun venit, iar apoi părintele protosinghel Nicodim Petre a rostit un cuvânt duhovnicesc pentru tineri despre libertate, mărturisire și puterea comuniunii. Tinerii de la celelalte filiale ATOR au vorbit și ei desre activitățile și experiențele lor.

„Tinerii sunt prezentul și viitorul nostru. Ei sunt cei care construiesc și cei care ne oferă o altă viziune asupra vieții. În ochii lor putem vedea curaj, inițiativă, dar și neliniște și frică. Tinerii au nevoie de sprijin, de alternativă, de înțelegere și de iubire. Într-o societate a tehnicii, în care telefonul mobil este indispensabil, iar rețelele de socializare, singurele mijloace prin care aceștia comunică, ATOR Bucecea vine pentru a crea, pentru a renaște o societate, o comunitate „învechită”, dar necesară sufletelor noastre. ATOR Bucecea are ca scop promovarea valorilor spiritualității creștin-ortodoxe și a culturii românești în context local și în dialog cu tradițiile, spiritualitatea și cultura europeană. Datorită bunei colaborări dintre toate filialele ATOR, am avut bucuria de a participa, până în prezent, la câteva proiecte, cum ar „Tânărul Ieșean”, susținerea Marșului pentru Familia Tradițională, organizat la Iași, sau Tabăra de la Nemțișor. La toate aceste activități, tinerii din orașul Bucecea au intrat în comuniune și prietenie cu toți ceilalți tineri din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, împărtășindu-și unii altora bucuriile și proiectele de viitor. În ATOR tinerii sunt cei mai importanți și de aceea ideile și opiniile lor trebuie ascultate și puse în valoare”, ne-a declarat părintele Ioan Cojocariu, la a cărui inițiativă ATOR Bucecea a primit, în data de 14 februarie 2014, binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

La întâlnirea din data de 7 august a fost prezentat Statutul ATOR Bucecea și s-a constituit Consiliul director al filialei pentru coordonarea tuturor activităților și a proiectelor propuse în următoarea formulă: Președinte – Pr. Ioan Cojocariu, Vicepreședinți – Lavinia Apetrei (farmacist) și Adriana Cojocariu (asistent social), Secretar general – Gabriela Tăutu (economist), Coordonator al Departamentului Cultural – prof. Ovidiu Cherniciuc-Dumitrescu, Coordonator al Departamentului Liturgic – pr. Cătălin Ailenei, Coordonator al Departamentului Social – Adriana Cojocariu (asistent social), Coordonator al Departamentului Sportiv – Lavinia Iorga (învățător), Coordonator al Departamentului Drumeții, Excursii, Tabere și Pelerinaje – Andrei Apetrei (inginer agronom), Coordonator al Departamentului Resurse Umane și Formare – Manuela Gheorghiu (manager proiecte), Coordonator al Departamentului Relații Externe și Atragere de Fonduri – pr. Ciprian Huțu, Coordonator al Departamentului Media – pr. Ioan Cojocariu, Secretar administrativ – Marius Tăutu, Secretar relații publice – Ionela Huțu, Contabil – Bogdan Varasciuc, Trezorier – Elena Ailenei, Casier -Ramona Varasciuc.

Noutățile viitoare ale ATOR Bucecea vor fi anunțate pe site-ul oficial al filialei, creat de Departamentul Media. Activitățile pe care și le propune Asociația Tineretul Ortodox Român – filiala Bucecea sunt: conferințe și discuții tematice, activități liturgice pentru tineri, concursuri și campionate sportive, cursuri de muzică și dans, drumeții, excursii, tabere și pelerinaje, cursuri de formare pentru tineri și diferite activități care să pună tânărul în evidență.

Comentarii Facebook


Știri recente