Asociația Sf. Hristofor a organizat un pelerinaj gratuit pentru 45 de copii orfani

Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor” din București, a organizat sâmbătă, 20 octombrie 2018, o excursie de o zi, intitulată „Călătorie spre cer” pentru copiii și tinerii instituționalizați, din cadrul DGASPC, Sector 4 București.

Programul excursiei a cuprins vizitarea a trei mănăstiri din județul Giurgiu: Măn. Delta Neajlovului, Măn. Comana și Măn. Sf. Ioan Rusul.

Copiii au fost întâmpinați de preoții acestor așezăminte monahale unde li s-a oferit sfaturi duhovnicești dar și informații istorice despre apariția acestor vetre monahale.

O atracție deosebită pentru copiii orfani a fost muzeul și mausoleul din incinta mănăstirii Comana. Tot aici, au aflat de victoriile lui Mihai Viteazul, de implicarea Reginei Maria în timpul Primului Război Mondial și despre cinstirea osemintelor ostașilor români care se află în mausoleul mănăstirii.

Tinerii pelerinii au primit o masă caldă la prânz, după care au avut posibilitatea să facă o plimbare pe pontonul mănăstirii Comana admirând Delta Neajlovului.

Ultimul obiectiv al excursiei a fost Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusul”, unde pe lângă vizitarea ei, au beneficiat și de activități recreative potrivite vârstei lor împreună cu voluntarii Asociației „Sf. Hristofor” și ai Fundației „The Door”, cunoscuți pentru taberele anuale de la Bisoca.

De această excursie au beneficiat 30 de persoane din sistemul instituționalizat de stat, cărora li s-au adăugat încă 15 persoane din sistemul privat.

Foto credit: Asociația Sf. Hristofor

Comentarii Facebook


Știri recente