Asociaţia Diaconia, Sector 6 | Beneficiarii au primit alimente pentru masa de Crăciun

Beneficiarii serviciilor sociale oferite de Asociația Diaconia, Filiala Sector 6, au primit vineri pachete cu alimente care să le asigure o masă optimă de Sărbătoarea Naşterii Domnului. Acţiunea filantropică a avut loc, prin contribuţia financiară a unor sponsori, la sediul cantinei Sf. Mc. Barnabas, în prezenţa protopopului Costel Burlacu şi a reprezentanţilor asociaţiei.

Persoanele asistate au ridicat produsele în baza unui program stabilit special pentru a fi respectate normele sanitare în vigoare.

„Deși perioada pe care o traversăm ne îndeamnă la distanțare fizică, sufletește am ales să fim alături de semenii noștri. Acest pachet oferit cu prilejul celor două mari praznice ale creștinătății – Nașterea și Învierea Domnului – a devenit deja o tradiție a Asociației Diaconia, Filiala Sector 6. Suntem bucuroși să venim în întâmpinarea persoanelor defavorizate, aflate în evidențele noastre, cu pachete alimentare care să aline lipsurile și să aducă speranță în sufletele acestora”, a spus protopopul Costel Burlacu, președintele Asociației Diaconia Filiala Sector 6.

Pachetele pe care cei 75 de beneficiari le-au primit cuprind atât alimente neperisabile (făină, ulei, zahăr, mălai, orez etc) alimente perisabile (carne de porc, pui, preparate din carne, cozonac etc.) și dulciuri pentru beneficiarii minori ai asociației. Darurile au fost oferite prin bunăvoinţa unor sponsori.

„Bucuria este cu atât mai mare cu cât anul acesta, darurile au fost oferite în exclusivitate de firma Primosal Group. Mulțumim conducătorilor și ostenitorilor acestei firme pentru implicarea în viața comunității.” a spus părintele Costel Burlacu.

Cantina socială Sfântul Barnabas a Asociaţiei Diaconia filiala Sector 6 acordă servicii sociale gratuite persoanelor aflate în situații financiare și material precare, dar și cu situații medicale deosebite, având drept scop reinserția socială a persoanelor marginalizate și asigurarea unei mese necesare existenței.

„Atenția acestei asociații se îndreaptă în special către copiii care, din cauza situației financiare precare, se găsesc în imposibilitatea unui trai decent și sunt predispuși să abandoneze școala. Pe lângă hrana caldă, care este oferită zilnic beneficiarilor prin proiectul Masa Bucuriei pe Roți, derulat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în cadrul aceluiași proiect, persoane cu disabilități, nedeplasabile, primesc lunar pachete cu alimente de strictă necesitate”.

„De asemenea, Asociația Diaconia, în colaborare cu Protoieria Sector 6 Capitală, a oferit în fiecare an ghiozdane complet echipate școlarilor, la început de an școlar, numărul micilor beneficiari ajungând anul acesta la 1.300. Pe lângă implicarea directă a Protoieriei Sector 6 Capitală, ne-am bucurat anul acesta de sprijinul firmei Primosal Group și a Asociației Copte Sf. Mina, partener al Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor.” a spus diac. Radu Mihai Constantin, inspector resurse umane, Protoieria Sector 6.

Cantina Socială Sf. Mc. Barnabas a fost sfințită în data de 10 septembrie 2015 de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. A fost constituită la inițiativa Asociaţiei Diaconia Filiala Sector 6 și se află în incinta parohiei Acoperământul Maicii Domnului – Dr. Taberei, din cadrul Protoieriei Sector 6 Capitală.

Foto credit: jenningswire.com

Comentarii Facebook


Știri recente