Așezământul din Techirghiol destinat copiilor abandonați și mamelor aflate în dificultate se apropie de inaugurare

Așezământul din Techirghiol destinat copiilor abandonați și mamelor aflate în dificultate se apropie de inaugurare. În prezent, se lucrează la finisaje.

În urmă cu cinci ani, după mai multe vizite efectuate la copiii abandonaţi în spitale, dar şi la cei din casele de copii, Părintele Claudiu Banu, preot paroh la Biserica „Sfântul Mina” din Constanţa, a avut visul de a-i ajuta pe copii, dar și pe mamele aflate în situații de criză.

Cu sprijinul oamenilor de bine care au rezonat cu planul măreț al Părintelui Claudiu, visul a devenit realitate.

„Așezământul este clădit integral din jertfelnicia creștinilor ortodocși, donații și sponsorizări de la persoane fizice și juridice, creștini care au răspuns inițiativei mele de acum cinci ani”.

„Suntem la lucrări de finisaje. În prezent, montăm parchetul în cele 16 dormitoare și am adus parte din mobilă. Mai avem de montat centralele, de dat vopseaua decorativă pe exterior”.

„Pregătim deja o echipă de recrutare atât a voluntarilor, cât și de analiză a cererilor din partea beneficiarilor alcătuită din psihologi, avocați”, a declarat pentru Basilica.ro Părintele Banu Claudiu, inițiatorul și coordonatorul acestui Așezământ.

Contribuie şi tu! Jertfa ta contează! Modalitatea de a dona este afişată pe contul de Facebook al Părintelui Claudiu.

Construcţia a început în 1 octombrie 2015, a fost ridicată doar din sponsorizări şi donaţii, până în prezent fiind cheltuiţi peste 300.000 de euro.

Aşezământul poate găzdui, pe o perioadă nedeterminată, între 30 şi 50 de persoane, în funcţie de necesităţi.

Foto credit: Facebook / Banu Claudiu


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente