ASCOR organizează o campanie de donare de sânge la nivel național

Asociația Studenților Creștin – Ortodocși Români (ASCOR) organizează în contextul „Lunii pentru viață” o campanie națională de donare de sânge. Aceasta se desfășoară în mai multe centre universitare din țară în perioada 20 – 31 martie.

Campania își va desfășura activitatea în orașele București, Alba-Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Timișoara și Târgu Jiu, fiind organizată de filialele ASCOR.

În acest an, Asociația deține un parteneriat cu BlooDoChallenge, aplicație fondată de antreprenori români cu scopul de a facilita și mobiliza donarea de sânge de către cetățeni.

Donatorul care folosește aplicația are diferite beneficii:

  • Informații despre procesul de donare care se pot afla în timp real înainte sau după donare. Aplicația oferă un istoric al donărilor pe care le-au făcut și îți indică în cât timp poți să donezi din nou.
  • Programare din aplicație la centrul de donare
  • Donarea de sânge este răsplătită cu puncte pe care utilizatorii le pot folosi pentru ofertele partenerilor.
  • Urgențele de sânge se actualizează în timp real indicând și grupele sanguine necesare.

„Mai ales acum, în perioada Postului Mare ce ne pregătește pentru Sfintele Paşti, îndemnăm toți tinerii și studenții care pot dona, să facă acest lucru, neuitând nicio clipă de îndemnul Domnului nostru Iisus Hristos: «Să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu» (Ioan 15, 12)”, a declarat președintele ASCOR București, Ioan Tabarcia.

Mai multe informații despre campania de donare de sânge pot fi găsite pe pagina de facebook ASCOR București.

Foto credit: Facebook / ASCOR București

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…