ASCOR Iași ajută o familie să zidească și casă de piatră, și casă duhovnicească

ASCOR Iași a arătat cum pot acționa organizațiile creștine pentru a realiza ambele vocații ale Bisericii: atât pe cea liturgică și sacramentală, cât și pe cea filantropică, după cum a indicat Părintele Patriarh DanielMembrii organizației, care construiesc o casă pentru o familie numeroasă, i-au convins pe soți să se cunune religios.

Mihai și Elena Tipișca, din Pleșani, județul Botoșani, locuiesc într-o anexă cu două camere aflate în stare avansată de degradare și cu podea de pământ. Situația lor nu se datorează indiferenței sau viciilor, pentru că cei doi gestionează puținul pe care îl au și își îngrijesc copiii. Tatăl muncește ca zilier, iar mama este casnică.

Luni, 20 iulie, Părintele Arhimandrit Nicodim Petre, consilier al Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor și stareț al Mănăstirii Bucium din Iași, a oficiat, la inițiativa ASCOR Iași, cununia religioasă a soților Tipișca și botezul celui de al patrulea copil al acestora, micuța Andreea.

Nașii de cununie au fost Corneliu Vrajotis și soția sa, Elena, care este primarul comunei Călărași, unde locuiesc cei doi soți. Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei, și Ecaterina Vîlcu, voluntar ASCOR Iași, au fost nașii de botez ai Andreei.

„Scopul campaniei «Împreună ridicăm o casă» este acela de ajuta familiile să se integreze în societate și de a le oferi șansa la o viață normală. Dincolo de zidurile fizice ale caselor pe care le ridicăm, scopul nostru este acela de a contribui la ridicarea duhovnicească a acestor familii, de a pune temelia unei vieți duhovnicești”, a declarat Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei.

Tot luni, Emanuel Buta, Președintele ASCOR Iași, a vizitat familia și s-a fotografiat cu micuța Andreea în brațe în fața casei unde familia se va muta curând. El a scris pe Facebook:

„Pe lângă o casă de piatră, s-a clădit și o casă duhovnicească.”

Pentru a ajuta familiile fără casă, ASCOR Iași a organizat mai multe concerte caritabile și a creat o platformă pe care se poate dona online. Până acum, pentru casa familiei Tipișca din Pleșani s-au strâns aproape 24.000 din cei 35.000 de euro necesari pentru finalizarea casei.

Cei care doresc să susțină proiectul prin transfer bancar sau în alt mod decât donând prin platforma online pot lua legătura cu Andrei Mocanu (telefon 0756277365) sau pot dona în subcontul asociației, cu mențiunea: „Donație pentru construcția casei” – RO61BRDE240SV95235282400 – subcont ASCOR Iași (BRD – sucursala Iași).

Foto credit: Facebook / ASCOR Iași

Comentarii Facebook


Știri recente