ASCOR Iași a lansat campania „O sută de ghiozdane pentru o sută de copii”

„O sută de ghiozdane pentru o sută de copii” este titlul campaniei lansate de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi – filiala Iaşi pentru a încuraja copiii cu posibilităţi financiare reduse în actul educaţional.

Prin această campanie se dorește strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui număr de 100 de ghiozdane dotate cu penar, pixuri, creioane, culori și caiete care vor ajunge la 100 de copii din Republica Moldova, mai exact în parohia „Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir” – Burlănești, raionul Edineț.

Cine dorește, poate cumpăra direct ghiozdanul cu rechizite sau poate contribui cu orice sumă pentru achiziționarea acestora, se menţionează într-un articol postat pe site-ul ASCOR Iaşi alături de îndemnul:

Fii tu motivul pentru care un copil merge mai fericit la școală, cu minimul necesar de rechizite!

Mai multe detalii despre această campanie aici.

ASCOR este o organizaţie de tineret nonguvernamentală (ONG), cu caracter creştin, apolitică şi non-profit, cu filiale în toate centrele universitare din ţară: Bucureşti, Alba-Iulia, Bacău, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara, etc.

ASCOR – Iaşi a fost înfiinţată în data de 14 octombrie 1990 din iniţiativa unui grup de studenţi de la Universitatea „Al. I. Cuza” şi Universitatea Agronomică din Iaşi, cu sprijinul şi binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la aceea vreme Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei

Ocrotitorii spirituali ai ASCOR Iaşi sunt Sfântul Calinic de la Cernica şi Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Promovarea valorilor creştin-ortodoxe; implicarea tinerilor în viaţa liturgică şi filantropică a Bisericii; apărarea drepturilor tinerilor şi conştientizarea îndatoririlor pe care aceştia le au faţă de Biserică, neam şi familie; încurajarea dialogului dintre credinţă şi cultură sunt obiectivele ASCOR.

Comentarii Facebook


Știri recente