ASCOR Craiova are o nouă preşedintă

Iuliana Pătra este noua preşedintă a Asociației Studenților Creștin-Ortodocși din România (ASCOR)  – filiala Craiova. A fost aleasă duminică, în unanimitate, în cadrul şedinţei asociaţiei desfăşurate la Sediul „Renașterea” al Arhiepiscopiei Craiovei.

Noua preşedintă a vorbit pentru Basilica.ro despre ce înseamnă ASCOR, dar şi despre proiectele viitoare.

Îmi doresc ca și alții să vină în ASCOR și să le pot oferi tot ce am primit și eu în cei patru ani ce preced această numire a mea că președinte: sprijin, prieteni, căldură sufletească, posibilitatea de a ajută pe alții, amintiri ce vor marca tinerețea fiecărui membru, a spus Iuliana Pătra.

„Pe viitor îmi propun că, împreună cu cei din conducere și cu sprijinul membrilor activi, să participăm la slujbe împreună, să ajutăm pe cei aflați în nevoie prin forța de muncă pe care o putem oferi, să organizăm excursii și pelerinaje, conferințe, cursuri pe teme de medicină/informatică/matematică/dezvoltare personală/teologie”.

Iuliana Pătra este studentă la Facultatea de Științe, specializare Matematică – Informatică, în anul al II-lea.

În vârstă de 20 de ani, noua preşedintă este „cea mai mare din cei şapte copii ai unei familii de preot”, iar educaţia a fost orientată către Dumnezeu.

S-au străduit ca noi să nu mergem la slujbe şi să tinem posturile de ruşinea lor, iar când nu vor mai fi ei, să ne schimbăm radical. Ci să facem acestea pentru că aşa considerăm că este bine şi plăcut lui Dumnezeu.

La întâlnirea din 11 octombrie a fost prezent Pr. Ștefan Bărbulescu, inspector pentru asociații și fundații din cadrul Sectorului de Învățământ, Activități cu Tineretul și Catehizare al Arhiepiscopiei Craiova.

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România a fost fondată pe 14 iunie 1990 la București cu binecuvântarea Sfântului Sinod, la inițiativa unor studenți și doctoranzi de la diferite facultăți.

ASCOR are un caracter național, cu filiale în toate centrele universitare din țară: Sibiu, Craiova, Alba-Iulia, Oradea, Timișoara, Baia-Mare, Iași, Suceava, Bacău, Galați, Constanța, Tulcea etc.

Organizația a împlinit anul acesta 30 de ani de existență.

Foto credit: Iuliana Pătra

Comentarii Facebook


Știri recente