ASCOR Cluj organizează pelerinaj la Mănăstirea Robaia şi la Memorialul Închisoarea Piteşti

15-Tabara_ASCOR_Cluj_w1995_h1037_q100

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – Cluj Napoca organizează sâmbătă, 21 aprilie 2018, al doilea pelerinaj pe jos din acest an, la mănăstirea Robaia din Judeţul Argeş, Radio Renaşterea. De asemenea, tinerii vor vizita Memorialului Închisoarea Pitești. 

Se va porni de la ora 3 dimineața de la Casa de Cultură a Studenților spre Pitești unde cei înscrişi în pelerinaj vor avea ocazia să participe la deschiderea Expoziției Permanente a Memorialului Închisoarea Pitești unde vor fi invitați Radu Preda, președinte executiv IICCMER, Alin Mureșan, director general IICCMER, și Sergiu Rizescu, președinte AFDPR Argeș.

Alături de invitați vor fi prezenți foști deținuți politic și participanții la worskshop-ul Pledoarie pentru Muzee ale Comunismului în România, aflat la ediția a VII-a, organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, ce va avea loc la Memorial în aceeași perioadă.

Deschiderea expoziției permanente are loc după câțiva ani de cercetare și planificare în care, alături de o echipă restrânsă, s-a încercat punerea  în valoare a  istoriei fostului penitenciar Pitești.

Pentru prima dată, publicul va putea explora zone din fostul penitenciar închise până acum vizitării.

Expoziția se va deschide cu scurte intervenții ale invitaților și va continua cu vizitarea expoziției. Ultimele vizite ale ASCOR Cluj la Închisoarea Piteşti au fost în lunile mai şi iunie a anului 2017, în cadrul tururilor naţionale la fostele închisori din perioada comunistă.

Dupa ce vor vizita memorialul vor porni spre Mănăstirea Corbii de Piatră şi de aici pe jos spre Mănăstirea Robaia. Mai multe detalii despre Mănăstirea Robaia puteţi găsi aici.

Comentarii Facebook


Știri recente