ASCOR București a oferit daruri pacienților Centrului Sf. Nectarie: „Îi purtăm în rugăciuni”

De sărbătoarea Sfântului Nectarie, membrii filialei bucureștene a Asociației Studenților Creștin Ortodocși (ASCOR) din România au oferit daruri create cu mâinile lor pentru pacienții Centrului de îngrijiri paliative Sf. Nectarie al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Obiectele decorative create de tineri au fost personalizate cu icoana sfântului ocrotitor al centrului și inscripționate cu citate dătătoare de speranță din învățăturile lui.

„Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Nectarie, iar noi am avut o colaborare foarte frumoasă cu bătrânii de la centru. Înainte de pandemie îi vizitam săptămânal”, a declarat Mihaela Mareș, membră ASCOR București.

„Am ales să le facem mici daruri, pentru a le aminti de dragostea pe care le-o purtăm, dar și pentru a ști că nu i-am uitat. Încă suntem cu gândul la ei și îi purtăm în rugăciuni”, a adăugat tânăra.

Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie Taumaturgul” al Arhiepiscopiei Bucureștilor este singurul spital privat din București care aparține Bisericii Ortodoxe Române, serviciile fiind decontate aproape integral prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Până acum, spitalul a oferit îngrijiri paliative pentru aproximativ 3.500 de pacienți oncologici.

Foto credit: Youtube (Captură ecran)

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…