ASCOR aniversează 30 de ani la Mănăstirea Putna

Membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) din toată țara s-au reunit și pe acest final de an în tradiționala tabără de iarnă de la Mănăstirea Putna.

Tabăra din această iarnă este una specială pentru că organizația aniversează împlinirea a 30 de ani de activitate.

Tabăra de iarnă de la Mănăstirea Putna, organizată de ASCOR Suceava a fost deschisă duminică, 29 decembrie 2019.


Este deja o tradiție pentru ascoriști să petreacă intrarea în noul an prin rugăciune aproape de mormântul Sfântului Ștefan în rugăciune alături de monahi.

Membrii filialelor ASCOR au participat luni dimineață la Sfânta Liturghie, apoi au făcut un tur al mănăstirii și muzeului de la Putna. Pe seară a avut loc „Retragerea cu torțe” la care a fost reprezentat pe Dealul Crucii numărul 30 în contextul aniversării a 30 de ani de ASCOR.

În 2018, tinerii din ASCOR au fost cei care au dat startul manifestărilor de Centenar. Ei au scris cu torțe pe Dealul Crucii de la Putna numărul 100.

Din programul taberei mai fac parte concerte de colinde, o expoziție foto, conferințele susținute de scriitorul Adrian Alui Gheorghe și de Protos. Dosoftei Dijmărescu, dar și vizite la Chilia Sf. Daniil Sihastrul sau la Sihăstria Putnei.


Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România a fost fondată pe 14 iunie 1990 la București cu binecuvântarea Sfântului Sinod, la inițiativa unor studenți și doctoranzi de la diferite facultăți.

ASCOR are un caracter național, cu filiale în toate centrele universitare din țară: Sibiu, Craiova, Alba-Iulia, Oradea, Timișoara, Baia-Mare, Iași, Suceava, Bacău, Galați, Constanța, Tulcea etc.

ASCOR desfășoară diverse activități spirituale, culturale, dar și social-filantropice. Un proiect de anvergură de menționat din acest an a fost realizat de ascoriștii ieșeni. Ei au reușit în timp de patru luni să ridice o casă pentru o familie din Glodenii Gândului aflată într-o situație delicată.

Pentru ultimele informații despre evenimentele religioase, urmărește-ne pe Twiter. @AgentiaBasilica!

Foto credit: Mănăstirea Putna

Comentarii Facebook


Știri recente