ASCOR Alba Iulia ajută mănăstirea Râmeţ printr-o tabără de lucru

ASCOR Alba Iulia a identificat o metodă inedită de ajutorare a obştii monahale de la  Râmeţ, mănăstire afectată de incendiul din 5 iulie.

Ei au organizat o tabără de lucru în perioada 16-18 iulie și au invitat, prin intermediul Social Media, să participe cât mai mulți tineri.

„Având în vedere pagubele materiale și nevoia maicilor de ajutor, ne-am gândit să organizăm o mini-tabără de lucru de marți până joi pentru a le oferi sprijinul nostru”, au notat pe Facebook cei de la ASCOR Alba Iulia.

„Haideți să ne mobilizăm și să dăm o mână de ajutor!”

ASCOR Alba Iulia a postat pe Facebook imagini cu tinerii care participă la tabăra de lucru de la Râmeţ şi ajută la remedierea pagubelor produse de incendiu.

Tinerii au urmat exemplul pompierilor de la ISU Alba Iulia care s-au întors după incendiu, în timpul liber, pentru a le ajuta pe maicile de la Râmeţ.

În cursul zilei de marţi, Guvernul României a anunţat că va interveni, în regim de urgență, pentru înlăturarea efectelor incendiului care a afectat Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din județul Alba.

Aşezământul monahal va beneficia de sprijin financiar şi din partea Arhiepiscopiei Alba Iulia. Imediat după incendiu, Arhiepiscopul Irineu a vizitat mănăstirea şi le-a asigurat pe maicile de la Râmeţ de sprijinul financiar al eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente