Guvernul României sprijină refacerea Mănăstirii Râmeţ afectată de incendiu

Guvernul României anunţă că va interveni, în regim de urgență, pentru înlăturarea efectelor incendiului care a afectat Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț, județul Alba.

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ca prin Compania Națională de Investiții, să înceapă lucrările de refacere a așezământului monahal imediat ce vor fi transmise evaluarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și documentația tehnică necesară.

Într-o primă etapă, conform instituţiei, prin lucrările efectuate, se vor lua toate masurile pentru punerea în siguranță a clădirii, urmând ca, ulterior, să continue proiectul de refacere a  Mănăstirii de la Râmeț și de înlăturare a efectelor incendiului.

Mănăstirea Râmeţ a fost afectată în data de 5 iulie de un incendiu care a distrus acoperişul uneia dintre clădirile anexe aşezământului monahal, însă prin intervenţia rapidă a pompierilor incendiul a fost stins şi nu au fost înregistrate victime.


Citeşte şi: După incendiu, mai mulţi pompieri au ajutat Mănăstirea Râmeţ în timpul liber


De asemenea, aşezământul monahal va beneficia de sprijin financiar şi din partea Arhiepiscopiei Alba Iulia. Imediat după incendiu, Arhiepiscopul Irineu a vizitat mănăstirea şi le-a asigurat pe maicile de la Râmeţ de sprijinul financiar al eparhiei.

Mănăstirea Râmeţ este printre cele mai vechi aşezăminte monahale ortodoxe din Transilvania.

Potrivit tradiţiei, mănăstirea este ctitoria călugărilor Ghenadie și Romulus, din anul 1214.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente