Artista Eneli, interviu pentru Doxologia: Pentru mine, muzica şi Dumnezeu nu pot exista decât împreună

Artista Eneli, care a cântat în corul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” din Târgu-Jiu de la vârsta de 4 ani, iar acum este celebră în întreaga lume ajungând în top 3 Breakout Billboard Club SUA, a oferit recent un interviu pentru portalul Doxologia.

În interviu, Eneli a vorbit despre muzică și artă ca daruri ale lui Dumnezeu.

„Muzica este foarte importantă. Arta, în general, este foarte importantă pentru noi, oamenii, fiindcă izvorăşte din suflet. Este o trăire. Ne poartă, ne transmite, ne încarcă, ne descarcă. Este un dar de la Dumnezeu. Chiar și Regele David, psalmistul, era şi muzician”.

Cântăreața și textiera Eneli a mărturisit că odată cu celebritatea se simte mai responsabilă pentru muzica pe care o cântă și o produce.

„Sunt oameni care îmi scriu, care trăiesc muzica pe care o fac şi atunci… asta mă face să mă gândesc mult mai mult la influenţa pe care o am. Cuvintele au putere mare. Ritmul unui cântec ne influenţează starea, instrumentele folosite în acel cântec, de asemenea. Cred că cea mai frumoasă calitate a muzicii este aceea că ne poate oferi consolare. Ne poate da speranţă. Ne poate ridica sufletul”.

Ea a spus că muzica poate fi și vindecare:

„Pe mine, muzica m-a vindecat de multe ori. Ca o rugăciune, aproape”.

„Am scris o piesă care se numeşte ‹Follow Me› şi este despre Dumnezeu. Am scris-o acum doi ani, într-un moment în care aveam mare nevoie să cred. Şi doar pentru că am scris-o, a vindecat ceva în mine”.

„Am cântece pe care le ascult atunci când nu am o stare foarte bună şi chiar mă ajută. Muzica este ca un refugiu. Ne conectăm cu alţi oameni prin ea pentru că, atunci când rezonăm cu un mesaj sau cu o piesă, rezonăm, de fapt, cu trăirile altei persoane. De aceea oamenii ascultă un anumit tip de muzică atunci când se simt singuri sau trişti”.

Întrebată ce crede despre afișarea sau ascunderea credinței de către unii artiști, Eneli a spus că poate fi smerenie în cazul unora ori teamă sau ruşine. „Nu pot eu să judec”.

„Pentru mine, muzica şi Dumnezeu nu pot exista decât împreună”, a spus cântăreața.

„Poate că s-a creat o reticență în a ne arăta această parte însă, aşa cum ne place să vorbim despre succes şi reuşite, cred că putem să vorbim şi despre Dumnezeu. În cazul meu, cu siguranţă, a fost şi educaţia pe care am primit-o”.

Eneli a transmis și un mesaj pentru tinerii care o ascultă și o iau drept model:

„Să fim mai buni unii cu alţii. Să iubim mai mult. Să cântăm mai mult, să nu ne fie teamă, să credem şi să avem încredințarea că nu suntem singuri. Și să rămânem cât mai copii în suflet!”.

Vezi interviul integral pe Doxologia.


Sursă Foto: ProFM

Comentarii Facebook


Știri recente