Arhiepiscopul Varsanufie despre Sf. Ioan: ne învață că trebuie să trăim lângă Dumnezeu

„Sfântul Ioan Botezătorul este un model de sfințenie care ne învață că trebuie să fim cumpătați și să trăim lângă Dumnezeu”, le-a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie credincioșilor Parohiei Sf. Ioan Botezătorul din municipiul Râmnicu-Vâlcea la sărbătoarea hramului bisericii.

Împărtășind bucuria credincioșilor care i-au oferit flori la intrarea în lăcașul de cult, Înaltpreasfinția Sa a subliniat că florile simbolizează virtuțile Sfântului Proroc Ioan Botezătorul: smerenia, înfrânarea și cumpătarea, blândețea, răbdarea, dreptatea și curajul mărturisirii, informează Arhiepiscopia Râmnicului.

„Sfântul Ioan este întâlnit la Iordan ca un om care a învins patimile și a cerut oamenilor pocăința, mustrând viciile și obiceiurile rele ale vameșilor, fariseilor și ale tuturor celorlalți”, a evidențiat Arhiepiscopul Râmnicului în omilia sa.

„Dreptatea și sfințenia sa au fost recunoscute de către oamenii din popor, care îl considerau un mare proroc”, a subliniat ierarhul, „însă Sfântul Ioan s-a arătat pildă de smerenie, zicând: Gătiţi calea Domnului, drepte faceţi cărările Lui.

În finalul omiliei, ierarhul l-a numit pe Sf. Ioan drept „om al dreptății” şi a spus că ne învață un aspect important: „trebuie să-L căutăm și să-L mărturisim pe Dumnezeu prin faptele noastre, fiind un îndemn permanent de sfințenie”.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente