Arhiepiscopul Varsanufie despre Sf. Ioan: ne învață că trebuie să trăim lângă Dumnezeu

„Sfântul Ioan Botezătorul este un model de sfințenie care ne învață că trebuie să fim cumpătați și să trăim lângă Dumnezeu”, le-a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie credincioșilor Parohiei Sf. Ioan Botezătorul din municipiul Râmnicu-Vâlcea la sărbătoarea hramului bisericii.

Împărtășind bucuria credincioșilor care i-au oferit flori la intrarea în lăcașul de cult, Înaltpreasfinția Sa a subliniat că florile simbolizează virtuțile Sfântului Proroc Ioan Botezătorul: smerenia, înfrânarea și cumpătarea, blândețea, răbdarea, dreptatea și curajul mărturisirii, informează Arhiepiscopia Râmnicului.

„Sfântul Ioan este întâlnit la Iordan ca un om care a învins patimile și a cerut oamenilor pocăința, mustrând viciile și obiceiurile rele ale vameșilor, fariseilor și ale tuturor celorlalți”, a evidențiat Arhiepiscopul Râmnicului în omilia sa.

„Dreptatea și sfințenia sa au fost recunoscute de către oamenii din popor, care îl considerau un mare proroc”, a subliniat ierarhul, „însă Sfântul Ioan s-a arătat pildă de smerenie, zicând: Gătiţi calea Domnului, drepte faceţi cărările Lui.

În finalul omiliei, ierarhul l-a numit pe Sf. Ioan drept „om al dreptății” şi a spus că ne învață un aspect important: „trebuie să-L căutăm și să-L mărturisim pe Dumnezeu prin faptele noastre, fiind un îndemn permanent de sfințenie”.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Revista Binele de știut Aprilie 2019

Dacă nu ai urmărit Basilica.ro pe rețelele de socializare în ultima perioadă pentru că ai postit de social media, te felicităm și îți punem la dispoziție o sinteză a celor mai importante evenimente religioase: Revista…