Arhiepiscopul Timotei a primit titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Caraș-Severin

Arhiepiscopul Timotei al Aradului a primit luni titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Caraș-Severin, în semn de recunoștință pentru promovarea valorilor culturale şi spirituale bănăţene.

Ceremonia de decernare a avut loc la Consiliul Judeţean, la eveniment fiind prezenţi Episcopul Lucian al Caransebeşului, reprezentanți ai Consiliului Județean, preoți, dar și oameni de cultură, informează Eparhia Caransebeşului.

În timpul aceleiaşi ceremonii, acest titlu a mai fost acordat Preasfinţitului Alexandru Mesian, Episcop român unit greco-catolic al Eparhiei de Lugoj, cât şi post-mortem Episcopilor Miron Cristea (devenit primul patriarh al României) şi Valeriu Traian Frenţiu, greco-catolic.

Arhiepiscopul Timotei şi-a manifestat în mod vizibil bucuria pe care a simţit-o la acest eveniment şi a evidenţiat că urmare a distincţiei primite se vor consolida şi promova pe mai departe „legăturile care există între eparhiile Mitropoliei Banatului și totodată buna conlucrare dintre Biserică și societate”.

Chiriarhul locului, Episcopul Lucian, a subliniat în cuvântul său că Arhiepiscopul Timotei „a păstorit în cei 43 de ani de arhierie toate zonele Banatului, inclusiv pentru 25 de ani a păstorit și județul Hunedoara ca Episcop al Aradului și Hunedoarei”.

„Îl felicităm pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei pentru toată activitatea pastoral-misionară, culturală și bineînțeles pentru implicarea în viața Banatului istoric și pentru dragostea de care a dat dovadă față de Biserica lui Hristos și față de neamul și poporul român”, a spus Preasfinţia Sa.

În timpul evenimentului au fost susținute cuvinte de „Laudatio” despre cei patru „cetățeni de onoare” pentru a evidenţia implicarea acestora în promovarea valorilor culturale și spirituale ale Banatului.

Cu această ocazie, a fost vernisată o expoziție foto-documentară a Episcopiei Caransebeșului în care a fost prezentată implicarea bănățenilor la înfăptuirea Marii Uniri, în special a episcopului de atunci al Caransebeșului, Miron Cristea, care a devenit primul Patriarh al României.

Foto Credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente