Arhiepiscopul Teodosie în Duminica Tomii: Credința deplină să stăruie pururi în mintea, inima și viața noastră

Părintele Arhiepiscop Teodosie a slujit în Duminica Tomii la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța. În omilia sa, el a explicat ce este credința și i-a îndemnat pe credincioși să se întărească în evlavie în aceste vremuri dificile.

„Iată, credința, după cum ne spune Sfântul Apostol Pavel, vine din auzire. Toți am auzit-o întâi la părinții noștri, la preotul nostru apoi, la învățătorii noștri”, a spus ierarhul, vorbind despre dorința Apostolului Toma de a-L atinge pe Dumnezeu cel Întrupat și Înviat.

„Credința nu este doar această înțelegere că Dumnezeu există”, a adăugat Părintele Arhiepiscop, care în continuare a îndemnat la o relație personală cu Dumnezeu. „Credința însemnează și atașament de Dumnezeu, însemnează să faci legătura cu Dumnezeu, să fii cu Dumnezeu și Dumnezeu să fie cu tine.”

„De aceea, nu numai când vedem trebuie să credem, pentru că Dumnezeu este nevăzut, și pe Dumnezeu cel nevăzut Fiul L-a făcut cunoscut și mulțimile au crezut în Cel Ce a vorbit despre Tatăl Cel nevăzut”, a continuat Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.

„Le-a  arătat Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat, puterea Tatălui și le-a spus: Toate pe care le am sunt de la Tatăl meu. De aceea, și noi tot ce avem, avem de la Tatăl”.

Arhiepiscopul a mai spus că avem nevoie de credință deplină, care „să stăruie în mintea și în inima noastră, dar și în viața noastră pururi”.

Liturghia a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Foto credit: Vali Vadanoiu Photographer

Comentarii Facebook


Știri recente