Arhiepiscopul Sucevei a liturghisit în biserica monument istoric de la Muzeul Satului Bucovinean

Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen a oficiat duminică Sfânta Liturghie în biserica de lemn din incinta Muzeului Satului Bucovinean, care în anul 2015 a fost înscrisă pe lista monumentelor istorice din Suceava.

În lăcaşul de cult se slujeşte începând cu Duminica Floriilor până în luna octombrie, deoarece nu are montată o instalație de căldură pentru ca monumentul istoric să fie cât mai bine conservat în timp.

În cuvântul rostit la slujba din 4 august, ierarhul a vorbit despre importanţa lucrării preoţeşti în comunitate.

De asemnenea, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a evidenţiat frumuseţea satului românesc, dar şi drama prin care trece. El a făcut referire şi la frumuseţea vieţurii din trecut în aşezările rurale din România.

„Strămoşii noştri şi-au trăit viaţa frumos, în simplitate în cele omeneşti şi în bogăţie în cele sufleteşti”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Biserica din Vama

Biserica de lemn „Înălțarea Domnului” din Vama datează din anul 1783, fiind construită în localitatea suceveană Vama.

În anul 2001, Parohia Înălțarea Domnului din Vama de Jos a donat biserica de lemn și clopotnița Muzeului Satului Bucovinean din Suceava, unde a fost strămutată și reconstruită.

Biserica a fost resfințită pe amplasamentul actual în data de 12 aprilie 2009 (în Duminica Floriilor), de Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților, cu acest prilej obiectivul fiind inclus în circuitul de vizitare a muzeului în aer liber.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Comentarii Facebook


Știri recente