Arhiepiscopul Râmnicului: Ce i-a făcut pe oameni să pună setea duhovnicească înaintea foamei trupești

„Apropierea de Dumnezeu i-a făcut să dorească mai mult ostoirea setei celei duhovnicești decât săturarea de foamea trupească” a spus Arhiepiscopul Varsanufie în omilia referitoare la Înmulțirea pâinilor (Matei 14: 14-22).

Arhiepiscopul Varsanufie a relatat că Mântuitorul săvârșise minuni în toată acea zi, iar oamenii din popor Îi sorbeau cuvintele, însă „flămânzind pentru dreptate, au trăit minunea de a mânca din hrana care, oricât s-ar fi împărțit, nu se termina niciodată”.

„Evanghelia de astăzi ne arată că trebuie să ne punem nădejdea în Dumnezeu. El ara milă de noi și vindecă nu numai sufletul, ci și trupul. Sufletul omului este lucrul cel mai de preț pe care-l are de la Dumnezeu”, a adăugat ierarhul.

În acest context, Înaltpreasfinția Sa a amintit de „Pâinea cea dătătoare de viață” – Mântuitorul Hristos – Care este prezent în Sfânta Euharistie.

„Să-L rugăm pe Preabunul Dumnezeu să ne întărească în credința noastră, pentru a ne împărtăși cu Trupul și Sângele Său spre a fi părtași vieții celei veșnice”, a fost îndemnul ierarhului la finalul Sfintei Liturghii oficiate duminică în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea.

Mai multe detalii din omilia rostită în 22 iulie 2018 de Arhiepiscopul Râmnicului puteți afla consultând site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente