Arhiepiscopul Râmnicului atrage atenţia: Nu poți spune că ești credincios, dar te porți de parcă nu ai fi

Credinţa nu ţine doar de interiorul omului, ci are şi o latură exterioară specifică, a atras atenţia Arhiepiscopul Râmnicului în Duminica după Botezul Domnului.

„Nu poți spune că ești credincios în adâncul sufletului, dar te porți în societate de parcă nu ai fi”.

„Nu poți să spui că Îl ai pe Hristos în inima ta și să Îl ții doar pentru tine. Aceasta este o mare înșelare. Cel care Îl dobândește cu adevărat pe Hristos în el, se face transparent lumii pentru Hristos”, a spus la Blidari IPS Varsanufie, unde a liturghisit şi predicat.

Ierarhul a subliniat că mărturisirea lui Hristos este „o condiție fundamentală” a creştinilor.

„Mărturisirea nu este doar un bun al preoților, ci fiecare creștin are datoria să-L vestească într-un fel sau altul, după puterea și darul fiecăruia, pe Hristos Domnul”.

„Poate nu toți Îl putem mărturisi prin cuvântul rostit sau scris, dar toți avem datoria să-L mărturisim pe Hristos Mântuitorul sufletelor noastre prin modul nostru de viețuire, prin modul de a fi în societate”, a spus Părintele Episcop.

Parohia Blidari face parte din Protopopiatul Călimănești, comuna Golești, județul Vâlcea. Biserica actuală din Blidari, cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva, a fost construită între anii 1889-1896.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente