Arhiepiscopul Macarie a fost întâmpinat de sute de australieni la Sydney

Noul Arhiepiscop al Australiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Macarie, a avut parte de o primire călduroasă pe aeroportul din Sydney. Ierarhul a fost întâmpinat marţi de ierarhi, clerici, autorităţi ale statului şi sute de credincioşi care i-au urat bun venit.

Arhiepiscopul Macarie le-a mulţumit tuturor şi a spus că din acest moment aparţine Australiei.

„Am ajuns pe pământul binecuvântat al Australiei, vă văd pe toţi pentru prima dată, dar simt că vă cunosc de ani de zile”.

„Vin de departe, vin din Creta, dar simt că am venit acasă”.

„De acum încolo până la sfârşitul vieţii aparţin Australiei. Îi mulţumesc Domnului care mi-a binecuvântat paşii şi m-a condus către acest stat binecuvântat şi mă înclin în faţa drapelului australian”, a spus Înaltpreasfinţia Sa conform Romfea.

Episcopul Macarie de Hristoupolis a fost ales Arhiepiscop al Australiei de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice reunit joi, 9 mai 2019, la Constantinopol.

Înaltpreasfinţitul Părinte Macarie s-a născut în anul 1973 în Creta. A studiat în Grecia, SUA, Australia.

Şi-a susţinut susţinut teza de doctorat la Școala Medicală a Universității din Creta cu titlulClonarea: Componentele sociale, etice și teologice.

A fost hirotonit episcop în anul 2015 şi a participat la Sfântul şi Marele Sinod din Creta în anul 2016.

Ierarhul urmează la conducerea Arhiepiscopiei Australiei după trecerea în veşnicie a Înaltpreasfințitul Părinte Stelian Harkianakis, decedat luni, 25 martie 2019, la vârsta de 83 de ani după o boală îndelungată.

Foto credit: Romfea

Comentarii Facebook


Știri recente