Arhiepiscopul Ioachim și-a serbat a 65-a zi de naștere împreună cu vârstnicii rezidenți la Hârja (FOTO)

Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului și-a serbat vineri, 29 martie 2019, a 65-a zi de naștere la Căminul de vârstnici al Așezământul Social Filantropic de la Hârja.

Înaltpreasfinția Sa a interacționat cu vârstnicii, luând parte la activitățile lor de relaxare și ascultându-le cu interes poveștile și necazurile.

Potrivit Pr. Alexandru Pânzaru, ierarhul a fost „captivat de poveștile de viață impresionante ale veteranilor de război și nu numai”.

IPS Ioachim vorbind cu unul dintre vârstnicii de la Hârja. ©Ilarion Mâță

„Părintele Arhiepiscop a fost felicitat de fiecare în parte, mulțumindu-le tuturor și așezând în inimile lor cuvinte sensibile, alăturându-se șezătorii din sala de socializare și activităților de relaxare”, a declarat Pr. Alexandru Pânzaru pentru Agenția de știri Basilica.

Arhiepiscopul Ioachim i-a vizitat vineri și pe rezidenții imobilizați și pe pacienții care se află sub tratament în centrul de la Hârja. Ierarhul a rostit rugăciuni pentru însănătoșirea lor.

Aniversarea Arhiepiscopului Ioachim a fost celebrată în prima parte a zilei printr-o rugăciune de mulțumire oficiată în Capela Așezământului ocrotit de Sfântul Domnitor Ștefan cel Mare.

Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu și Părintele Ilarion Mâță, Președintele Asociației de la Hârja, i-au oferit ierarhului un coș cu flori, dar și un album ce cuprinde ilustrații de la activitățile desfășurate cu ocazia anului dedicat Centenarului Marii Uniri în Protoieria Onești.

Foto credit: Ilarion Mâță

Comentarii Facebook


Știri recente