Arhiepiscopul Ioachim, îndemn pentru credincioși în contextul pericolului de îmbolnăvire cu noul virus

În contextul pericolului de îmbolnăvire cu noul virus, Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului a transmis un îndemn către cler și credincioși de a spori „compasiunea și ajutorarea pentru cei bolnavi și a face cu evlavie rugăciuni suplimentare, implorând mila și purtarea de grijă a lui Dumnezeu”.

Arhiepiscopul Ioachim trece în revistă slujbele și rânduielile ortodoxe specifice pentru aceste situații și îndeamnă la invocarea în rugăciuni a sfinților taumaturgi.

Având încredințarea că Domnul Dumnezeu ne va asculta rugăciunile, Vă îndemn părintește să trăiți în pace, bună înțelegere și întrajutorare, răbdare, iubire creștină, spor duhovnicesc izvorât din osteneala Postului Mare, așteptând să ne bucurăm de Învierea Domnului.

Citește mesajul integral pe site-ul oficial al Eparhiei.

Duminică seara a fost confirmat în România al 15-lea caz de infecție cu coronavirus. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis să suspende traficul aerian din România către Italia și din Italia către România până pe 23 martie.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…