Arhiepiscopul Ioachim i-a vizitat pe vârstnicii de la Hârja

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a efectuat sâmbătă o vizită la Complexul socio-medical de la Hârja unde primesc asistenţă peste 100 de persoane vârstnice.

Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei care au contribuit la realizarea centrului socio-medical și pentru rezidenţii instituţiei care au trecut la cele veşnice şi s-a rugat pentru sănătatea și binecuvântarea beneficiarilor şi a personalului medical.

Ierarhul a stat de vorbă cu persoanele vârstnice, le-a încurajat şi a oferit daruri pentru instituţia socială.

Căminul pentru persoane vârstnice de la Hârja funcţionează din anul 2006. Beneficiarii, majoritatea imobilizaţi la pat, sunt asistaţi de personalul specializat al Aşezământului şi beneficiază de servicii medicale, sociale, spirituale, psihologice, de terapie ocupaţională şi kinetoterapie.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a vizitat șantierele viitorului centru pentru copii cu deficienţe, proiect finanţat din fonduri europene. Piatra de temelie a viitoarei instituţii sociale de la Hârja a fost aşezată în anul 2019.

Investiţia propusă se încadrează în obiectivele Strategiei de Dezvoltare Locală a GAL Valea Trotuşului, respectiv în obiectivul specific al Măsurii M7/6B – “Investiţii locale de baza destinate populaţiei rurale, inclusive a celor de agreement şi culturale, şi a infrastructurii aferente”.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente