Arhiepiscopul Ioachim a sfințit un centru cultural care va purta numele Episcopului Teodosie Atanasiu

Arhiepiscopul Ioachim a sfinţit duminică, după Sfânta Liturghie, un centru cultural-educaţional la Parohia Şerbăneşti din Bacău care va purta numele Episcopului Teodosie Atanasiu.

Centrul a fost ridicat pe parcursul anului 2018 pe fondul unor cerințe educaționale, culturale și spirituale pentru copii, informează Eparhia.

Episcopul Teodosie Atanasiu (n. 1851, în Sascut, jud. Bacău – m. 7 februarie 1927, la Mănăstirea Neamţ) a fost un cleric al Bisericii Ortodoxe Române, mare cărturar și episcop de Roman, la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, cunoscut mai ales pentru traducerea în limba română a comentariilor Sfântului Ioan Gură de Aur la epistolele Sfântului Apostol Pavel.

La parohia băcăuană mai există trei centre care deservesc activitățile social-filantropice și cultural-catehetice.

  • Centrul „Sfânta Treime” – casa praznicală și capelă, care deservesc partea socială;
  • Centrul educațional-catehetic ”Didascalos” – aici funcționează un atelier de pictură și un cabinet de informatică;
  • Biblioteca „Antim Ivireanul”  – care găzduiește serile culturale.

Foto Credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti | FOTO

Astăzi, 20 februarie 2019, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, au  avut loc lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti. Înainte de începerea lucrărilor membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au participat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală,…